4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi'nde, 10 gün boyunca teknik takibe alınan ve müşterileri ile pazarlık anı gizli kamera ile saniye saniye görüntülenen uyuşturucu tacirleri düzenlenen operasyonla yakalandı. Operasyonlarda 2'si kadın 17 kişi yakalanırken, 7 kilogram esrar ele geçirildi. 

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bir ihbar üzerine Sarıgöl Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yapıldığını belirledi. Bunun üzerine şüpheli şahıslar 10 gün boyunca gizli kamera ile teknik takibe alındı. Takip sonucunda çete üyesi H.K.'nın arabayla gelen müşterilerle yaptığı pazarlık anı gizli kamera ile saniye saniye görüntülendi. Çetenin uyuşturucu maddeleri boş bir arazide bulunan metruk bir binanın yanına zula yaptığı ortaya çıktı. 

Çetenin belirlenmesi üzerine asayiş ekipleri 3 gün önce Sarıgöl Mahallesi'nde 8 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda yaşı küçük 2 şahısla birlikte 2'si kadın 17 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda ise 7 kilogram esrar, 60 adet uyuşturucu hap, 40 gram kubar esrar, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet sahte nüfus cüzdanı ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği düşünülen 4 bin 520 YTL para ele geçirildi. 

Yakalanan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi. 

Öte yandan çetenin uyuşturucu ticaretinden elde ettiği paranın çete lideri tarafından terör örgütü PKK'ya aktarıldığı öne sürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?