4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Uyuşturucuyu bırak işi kap

Güngören'de uyuşturucu bağımlısı gençler, Belediye Başkanı tarafından tedavi ettirildikten sonra yeniden topluma kazandırılmaya başladı. Tedavisi başarıyla tamamlanıp uyuşturucuyu bırakan gençlere iş imkanı da sağlanıyor.


Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Kahraman, ilçede son zamanlarda artan madde bağımlılığı konusunda harekete geçerek ilginç bir projeye imza attı. İlçenin önde gelenleri ve meclis üyeleri ile birlikte uyuşturucu tuzağına düşmüş gençleri evlerinde ziyaret eden Başkan Kahraman, anne ve baba ile görüştükten sonra madde bağımlısı genci tedaviye ikna etmek için çaba sarf ediyor. Tedavi masraflarını, belediye ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) olarak karşılayacaklarını, tedaviden sonra da iş imkanı sağlayacaklarını belirten Kahraman, yeni başladıkları bu proje sayesinde şu ana kadar 7 kişiyi topluma kazandırdıklarını söyledi. Önceki gün, oğlunun madde bağımlısı olması nedeniyle zor günler geçiren emekli polis memuru Kazım Tuncer'in evine giden Başkan Kahraman ve belediye yetkilileri, aile halkı ve madde bağımlısı olan 26 yaşındaki Haydar Serdar Tuncer ile görüştü. Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 'Arkadaş' ortamı nedeniyle uyuşturucu madde kullanmaya başladığını ve bundan kurtulamadığını
belirten Serdar Tuncer, Başkan Kahraman'ın tedavi teklifini kabul etti. Bunun üzerine belediye yetkililerine talimat veren Başkan Kahraman, Tuncer'i evinden alarak Balıklı Rum Hastanesi'ne götürdü. Hastane yetkilileri tarafından ilgiyle karşılanan Tuncer, ailesiyle vedalaşarak tedavi altına alındı.

TEDAVİ MASRAFLARI BELEDİYEDEN
Güngören Belediyesi ile birlikte ortaklaşa bir projeye imza attıklarını belirten Balıklı Rum Hastanesi Vakfı Genel Koordinatörü Selçuk Atay, proje sayesinde ekonomik durumu iyi olmayan madde bağımlısı gençleri uyuşturucu batağından kurtarmaya çalıştıklarını belirtti. Belediye yetkilileri tarafından kendilerine getirilen madde bağımlısı gençlerin özel tedavi imkanlarından yararlanarak iyileştiğini anlatan Atay, Balıklı Rum Hastanesi'nin madde bağımlığı tedavileri konusunda Avrupa'da önemli bir yere sahip olduğunu ve hastaların tedavi boyunca sadece aile fertleri ile görüştürüldüğünü, iyileştikten sonra da takiplerinin devam ettiğini belirtti.
Hastanede İHA muhabirine konuşan madde bağımlısı Serdar Tuncel, "Askerliğim bittikten sonra arkadaş ortamım nedeniyle madde kullanmaya başladım. İlk zamanlar çok zevk veriyordu. Sonraları ise ızdırap olmaya başladı. Madde almadığım zaman krizlere giriyorum. Bu illetten kurtulmak istedim ama başaramadım. Güngören Belediye Başkanı'na çok teşekkür ediyorum. Bize sahip çıkarak buraya getirdi. Hiç vakit kaybetmeden tedavim başlayacak. İnşallah kurtulacağım. Tüm gençlere tavsiyem kesinlikle bu illetten uzak dursunlar" dedi.


Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Kahraman ise, "Gençlerimizi uyuşturucu tuzağından bir an önce kurtarmalıyız. Yakın zaman önce bir proje başlattık. Bu şekilde evlere giderek ailenin ve madde bağımlısı gencin sorunlarını dinliyoruz. Daha sonra da tedavi olması için ikna etmeye çalışıyoruz. Bu sayede şu ana kadar 7 gencimizi kurtardık. Bu gençlere iş imkanları da sunuyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 11:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?