6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Uzan, gizli bölümü açtı mı?..

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve 22 adamının TMSF tarafından el konulan Pamukova’daki çiftliğe zorla girmesinin yankıları sürüyor.

 Şimdi akıllarda kalan tek soru var o da Çiftlikte bir duvarın küçük çaplı kırılması. Çiftlikte inceleme yapan TMSF yetkilileri mühürlenen odalara girildiğini ve odadan birşeyler alındığı tespit etti. Görevini ihmal ettiği öne sürülen çiftliğin güvenlik şefinin işine son verildi.

Gizli bölmeler açılmış, sonra yeniden sıvanmış

Uzan ve adamlarının gözaltına alınarak çiftlikten çıkarılmasının ardından TMSF yetkilileri çiftlikte inceleme yaptı. İlk tespitlerde Hakan Uzan’a ait mühürlenmiş odalara girildiği ve gizli bölmelerin açıldığı anlaşıldı. Yetkililer bu bölümden alınan şeylerin sürüklenerek bir araca konulduğunu söyledi. Yetkililer ayrıca delinen duvarın yeniden sıvandığını belirtti.

Güvenlik kamerası kayıtları silindi

Çiftliği gazetecilere gezdiren TMSF yetkilileri, gizli bölmeyi gösterdi ve zabıt tutuldu.
Çiflikteki güvenlik kamerası kayıtlarının silindiği belirtilirken, TMSF yetkilileri çiftlikteki görevlilerin engellendiğini belirtti. TMSF avukatları bunun üzerine Pamukova Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Savcılık, şikayet üzerine yeni bir soruşturma başlattı.

İfadelerde çelişki

TMSF’nin atadığı koruma görevlileri jandarmaya verdikleri ifadede Uzan ve adamlarını içeriye zorla girmediğini belirtirken, TMSF yetkililerine yaptıkları açıklamada Uzan ve adamlarının çiftliğe zorla girdiklerini söylemişti.

Güvenlik şefi can güvenliğinin olmadığını söyledi

Uzan ve adamlarının içeri girmesi sırasında görevini ihmal ettiği öne sürülen ve aynı zamanda yediemin olan güvenlik şefi Adem Memişoğlu’nun işine de son verildi. Adem Memişoğlu, yaptığı açıklamada can güvenliğinin olmadığını söyledi.

istanbul
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 17:32:08
Güncelleme :16 Kasım 2004 Salı 13:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?