7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Uzan: 'Şov başlıyor beyler' dedi

Mali Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından dün akşam saatlerinde Beykoz Çubuklu’daki evinden gözaltına alınan Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde geçirdi

İmar Bankası soruşturması kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve TMSF yetkilileri tarafından, Türkiye genelinde, Uzanlar’a ait ev ve işyeri, yat, helikopter ve toprağın altında bile aranıp da bulunamayan belgeler, 3 gün önce, Uzan’ın Çubuklu’daki villasında ele geçirilmişti. Bunun ardından harekete geçen polis, Genç Parti Lideri Cem Uzan’ı, "sahtecilik" ile "devletin aradığı belgeleri gizlemek ve kaçırmak" iddialarıyla dün saat 23.00 sıralarında gözaltına aldı. Haseki Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Uzan, bu sırada kendisini görüntüleyen İHA kamerasına, "Şov başlıyor beyler" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Uzan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili detaylı açıklama yapmaktan kaçınarak, "Cumhuriyet Savcılığı ile müşterek yürüttüğümüz operasyon kapsamında, Cem Uzan’ı gözaltına aldık. Gözaltına alınma gerekçesini ise, savcılığa çıkışında bildireceğiz. Gözaltı, sorgulamanın ne kadar süreceğine bağlı" ifadelerini kullandı.

Cem Uzan, geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde geçirdi. Dün gece İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Cem Uzan’ın avukatlarının, GP lideriyle görüştürülmediği öğrenildi. Bunun üzerine avukatlar da geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde geçirdi. Cem Uzan’ın ifade verdiği ve ek gözaltı süresi alınabileceği bildirildi.

42 yaşındaki Cem Uzan, Forbes Dergisi’nin 18.03.2002 tarihinde yayınlanan "Dünyanın En Zengin İnsanları" listesine göre dünyadaki en zengin 31. kişi olan Kemal Uzan’ın büyük oğlu. Uzan Ailesi Türkiye’ye Saraybosna’dan göç etti. Ailenin iş yatırımları, 1956 yılında Kemal Uzan’ın kurduğu bir inşaat firmasıyla başladı. 1980’lerde İmar Bankası’nı satın almasının ardından, Kemal Uzan yatırımlarını genişletme fırsatı buldu. Bu yıllarda Cem Uzan Pepperdine Üniversitesi’nin işletme bölümünü bitirdi ve Türkiye’ye dönmesinin ardından aile işinde çalışmaya başladı.

1990 yılında 30 yaşında olan Cem Uzan, Türkiye’deki ilk özel televizyon kuruluşunun kurucusu olarak tanınıyordu. Televizyon işindeki ortağı, Turgut Özal’ın büyük oğlu olan Ahmet Özal’dı. İki ortak o yıllarda ilk özel televizyon kanalı olan Star’la tanıştı. 1990 ile 1994 yılları arasında, Star ve sonraki özel kanallar, 1994 yılında RTUK (düzenleyici otorite) kurulana dek fiili yayıncılığa devam ettiler. 1999 yılında Star gazetesi ile, Uzanlar yazılı basın işine girdi ve 2002 yılıyla birlikte, Uzan ailesi Aydın Doğan’ın sahibi bulunduğu Doğan Medya Grubu’nun ardından en büyük ikinci medya holdingi haline geldi.

Uzanlar, aynı zamanda Turkcell’den sonra Türkiye’deki ikinci en büyük GSM telefon operatörü olan Telsim’i satın aldı. New York Güney Bölgesi Federal mahkemesinde görülen ve Motorola ile Nokia’nın dolandırılmasını (kendisine ödünç verilen 2,7 milyar dolar değerinde nakit ve ekipmanı geri ödememesini) konu alan bir dava ile sonuçlanan "Motorola skandalı" gündemi uzun süre meşgul etti.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:41:50
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 14:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?