7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Uzan askerliğini kısa dönem yapacak

Üsküdar Askerlik Şubesi’nden sülüsünü alan Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, son günde de Tuzla Piyade Okulu’nda sınava girmedi.

30 Kasım tarihinde Üsküdar Askerlik Şubesi’ne giderek sülüsünü alan GP Genel Başkanı Cem Uzan, sınavlara katılmadığı için yedek subaylık şansını kaybetti. Cem Uzan, 3 gün süren sınavlara, son günde de girmedi.

Saat 17.00 itibariyle sınavın resmen sona ermesiyle birlikte, Uzan’ın gelme ihtimaline karşı okul önünde konuşlanan basın mensuplarının nöbeti de bitti. Saatlerce okul önünde beklemek zorunda kalan gazeteciler, sınavın resmen sona ermesiyle birlikte Tuzla Piyade Okulu’ndan ayrıldı.

9 bin kısa dönem erbaş ve yedek subayla birlikte sınava girmesi beklenen Cem Uzan, sınava katılmadığı için yedek subaylık şansını kaybetti. Askerliğini kısa dönem yapacağı öğrenilen Uzan’ın, sınava katılmadığı için ceza alması da gündeme geldi. Teslim olması durumunda sınava katılmadığı için askeri mahkemede yargılanacak olan Uzan, mazeret olarak askeri hastaneden rapor getirmemesi durumunda, en fazla 4 ay ceza alacak. Hapis cezasının paraya çevrilebileceği öğrenildi. Uzan, askeri hastaneden rapor sunarsa, cezadan kurtulabilecek ancak, askerliği kısa dönem olarak yapacak.

Sınava katılmayan Cem Uzan’ın, suç işlediği için 10 Aralık tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın internet sitesinden askerlik görevini yapacağı yeri öğrenip, 12 Aralık’ta birliğine teslim olması gerekiyor. Ayrıca Cem Uzan’ın aldığı rapor, askerlik şubesinde birliğine teslim olacağı 12 Aralık 2004 tarihini geçiyorsa, askere teslim olma tarihi bir sonraki dönem olan Nisan ayına sarkacak.

aa
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 18:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?