6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Uzan'ın gizli krokisi araştırılıyor

Uzanlar’ın el konulan Pamukova çiftliğinde aramalar sürüyor. Uzmanlar, sonradan bulunan ve nereye ait olduğu bilinmeyen bir kroki üzerinde çalışıyor.

Çalışmalar devam ederken Cem Uzan’ın nasıl olup da bayram öncesi çiftlikte 13 saat kalabildiği de netleşmeye başladı. Uzanlar çiftlikten çıkartılmadı, çünkü saatlerce şikayet eden olmadı.

Bulunan krokinin sırrı

Güvenlik uzmanları, üniversite hocaları hep birlikte Uzanlar’ın el konulan Pamukova çiftliğinde arama yaptılar. Hem metal tarayıcılarla çiftlik didik didik edildi hem de Cem Uzan’ın baskınından sonra bulunan bir planın, krokinin sırrı çözülmeye çalışıldı.

Bir mekanı gösteren bu plan Cem Uzan’ın Pamukova çiftliğine baskın düzenlemesinin ardından bulundu. Üzerinde nereye ait olduğuna ilişkin bir bilgiye rastlanmadı. Uzmanlar şimdi planın üzerindeki sır perdesini kaldırmaya çalışıyor. Krokide belirtilen nokta tespit edilebilirse önemli bilgilere de ulaşılabileceği belirtiliyor.

Uzan çiftliği basarken, 13 saat şikayet eden olmadı

Çalışmalar sürerken Cem Uzan’ın nasıl olup da baskın sırasında 13 saat boyunca çiftlikte kalabildiğine ilişkin sorular da yanıt bulmaya başladı. Uzan geceyarısı 12.00 sularında çiftliğe girdi. O saatten sonra da güvenlik görevlilerini rehin tutarak çiftlikte istediğini yaptı.

Halbuki jandarma kapıdaydı ve isteseydi Cem Uzan’ı çıkarabilirdi, ancak jandarma da harekete geçemedi. Çünkü saatlerce Uzan’ı savcılığa şikayet eden, ‘çiftliğe zorla girdi’ diyen olmadı. TMSF yetkilileri 13 saat boyunca Cem Uzan hakkındaki şikayet dilekçelerini savcılığa iletemediler.

Uzan’ın korumaları TMSF’nin telsizlerini kullanmışlar

Bir başka çarpıcı bilgi de Cem Uzan’la birlikte çiftliği basan 20 kadar korumanın kullandığı silah ve telsizlere ilişkin. Baskın sonrası korumaların kullandığı silahların ruhsatlarının Uzan şirketlerindeki görevleri nedeniyle verildiği anlaşıldı. Telsizlerin seri numaralarındansa bu cihazların el konulan şirketlere ait olduğu tespit edildi. Yani Cem Uzan’ın korumaları baskın sırasında şu an kontrolü TMSF’de olan şirketlerde çalışıyor gösterilerek alınan ruhsatlı silahlar ile TMSF’nin malı telsizlerle yapmışlardı. Bu tespitin ardından yetkililer silah ruhsatlarını iptal ettirmek ve telsizleri alabilmek için harekete geçtiler.

Pamukova çiftliği, Orman Bakanlığı’nın da gündeminde. Bakanlık orman arazisi üzerinde yer alan çiftliğe el koymaya hazırlanıyor. Bakan Pepe, “yasal süreç bitsin gereğini yapacağız” dedi.
istanbul
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 09:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?