4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Uzman çavuş eroinden tutuklandı

İSTANBUL'da düzenlenen operasyonda 35 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1’i DTP'li yönetici 3 kişi tutuklanırken, zanlı olarak yakalanan uzman çavuş ise askeri yetkililere teslim edildi. 

Hakkari’den yola çıkan bir otomobille uyuşturucu sevk edileceği bilgisi üzerine harekete geçen polis ekipleri, plakası açıklanmayan bir otomobili takibe aldı. İstanbul Tuzla’da önceki gün durdurulan araçta yapılan aramada, gizli bölmelere saklanmış 35 kilo eroin ele geçirildi. 

Olayla ilgili olarak uyuşturucu kuryeliği yaptığı saptanan Hakkari İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli bir uzman çavuş ile şebekenin organizatörü olduğu belirlenen bir kişi gözaltına alındı. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda genişletilen operasyon kapsamında 1'i Van’da, diğeri de İstanbul’da olmak üzere 2 kişi daha yakalandı.


Yurt dışına çıkarılması planlanan uyuşturucunun sahibi ve organizatörü olarak gözaltına alınan bir kişinin DTP yöneticisi olduğu iddia edildi.


Para karşılığında kuryelik yaptığı ve görevli olduğu birliğinden izin alarak ayrıldığı belirtilen ve ismi açıklanmayan uzman çavuş, işlemlerinin ardından İl Jandarma Alay Komutanlığı’na teslim edildi. Aralarında DTP yöneticinin de bulunduğu 3 zanlı ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 09:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?