4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Üzmez'in raporuna soruşturma

Türk Tabipler Birliği, Hüseyin Üzmez'in tahliyesini sağlayan Adli Tıp Kurumu raporunda imzası bulunan doktorlar hakkında soruşturma açmaya hazırlanıyor.

Prof. Dr. Gencay, Üzmez raporunun bilimsellikten uzak olduğunu belirterek, "Raporu hazırlayan kurul içinde çocuk psikolojisi uzmanı bulunmaması büyük bir hatadır" dedi.

Türk Tabipler Birliği, Hüseyin Üzmez raporuna ilişkin incelemesini tamamladı. İnceleme sonunda hazırlanan raporu bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, "Raporu gözden geçirmeyle sorumlu komisyonumuz çalışmalarını tamamladı. Adli Tıp Kurumu, özerk olması gereken bir kurumdur. Ancak şuan siyasi iktidarın güdümündedir. Bilimsel bağlantılar bakımında da daha gevşek bir hale gelmiştir. Bu raporun diğer bir riski de alışılmışın dışında çok hızlı bir şekilde hazırlamış olmasıdır. Raporu hazırlayan kurulu içinde çocuk psikoloji uzmanı bulunmaması büyük bir hatadır. İçerik açısından da incelemenin yetersiz olduğu, yeterli psikolojik testlerin yapılmadığı, çocuğun ruhsal değerlendirmesi sürecinin bir parçası olan anne baba görüşlerine yer verilmediği, çocuğun okuldaki ve arkadaşları ile ilişkileri hakkında bilgi toplanmadığı görülmüştür. Bütün bunlar raporun bilimsel açıdan tutarlı olmadığını gösterir" dedi.

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen ise, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'nun hekimliğin temek kurallarına riayet etmediğini söyledi. Kurulun, tedavi gerektiren bir olgu hakkında yetkisi olmadığı halde uzmanlardan yardım almadan karar verdiğini belirten Demirdizen, Adli Tıp Kurumu'nun özerk bir yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Demirdizen, benzer durumların yaşanmaması işçin cinsel istismar konusunda ki yasal maddelerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Adli Tıp Kurumu hizmetlerini bilimsel açıdan yeniden yapılandırması gerekir. Raporun verilmesi süreci alışılagelmiş Adli Tıp raporu sürecine uymamıştır. Adli Tıp Kurumu kendi düzenlemesine uymamıştır. Raporu veren kuruldaki doktorlar uzmanı olmadıkları bir alanda bir karar vermişlerdir" diye konuştu.

Demirdizen, raporu hazırlayan doktorlar hakkında soruşturma başlatılacağını belirterek, yapılacak incelemeler sonucunda Adli Tıp Kurumu hakkında da suç duyurunda bulunabileceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 16:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?