2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Vakıf Gureba yıkılacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bahçesi ve ek binalarıyla birlikte toplam 74 bin metre kare arsa içinde 12 bin metre karelik alanda kurulu Bezm-i Alem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesini yıkarak yerine çok daha büyük yeni bir hastane binası yapacak.


Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Padişah Abdülmecit'in annesi Bezm-i Alem Valide Sultan'ın fakir ve garip hastaların teşhis ve tedavilerinin yapılması amacıyla kurdurduğu Vakıf Gureba Hastanesinin, yapılan bir protokol çerçevesinde önce SSK'ya, ardından da kurumun diğer hastaneleriyle birlikte Sağlık Bakanlığına devredildiğini hatırlattı.

Beyazıt, kanuna konulan bir madde ile Vakıf Gureba Hastanesinin vakfiyesinde olduğu gibi Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini ve eski hastane binasının onarımına başlandığını kaydetti.

"Bu binada sadece poliklinikler olacak" diyen Beyazıt, burada sadece hastaların muayene edileceğini söyledi.

Beyazıt, burası bittikten sonra yeni ve eski hastane arasındaki tek katlı yapının yıkılarak 15 bin metre karelik bu alana içinde 10 ameliyathane, 1000 kişiye hizmet verecek acil servis, 650 kişilik konferans salonu, idari binalar ve 200 yatak bulunan 2 katlı bir bina yapılacağını bildirdi.

Buranın hizmete girmesinin ardından 12 bin metre kare alan üzerine kurulu 8 katlı hastane binasının yıkılacağını belirten Beyazıt, şu bilgileri verdi:

"Yeni bina mevcut hastane binasının arkasına yapılacak. Şu anda projeleri hazırlanıyor. 200 milyon YTL kaynak ayırdık. Para problemimiz yok. Eski hastane bir ay içinde bitecek. Biter bitmez diğer hastane binasını yıkarak yenisini yapmaya çok hızlı bir şekilde başlayacağız. Bizim fakirimiz hastaneye geldiği zaman, sanki genel müdür, Başbakan veya çok zengin birisi gelmiş gibi tedavisi yapılacak. Giderken ambulans evine kadar götürecek. Harçlığı yoksa cebine harçlığı konulacak. Evlerinde de bakım yapılacak. Hastanenin önüne helikopter pisti yapılacak. Fakir olmak ayrıcalıklı hale gelecek."

aa
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 12:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?