3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Vakko fabrikasını Başbakan açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geleceğe hayali bakmadıklarını belirterek, "Kararlı baktık ve kararlı yürüyüşümüzü hala devam ettiriyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Vakko'nun Esenyurt Fabrikası'nın açılış törenine katıldı.

Konuşmasında, bütün dünyayı etkisi altına alan finansal krize değinen Başbakan Erdoğan, "Son 6 yıl boyunca sağladığımız güven ve istikrarın neticesi olarak ülkenin her yanında yeni fabrikaların, işletmelerin açıldığını görmek bizi memnun ediyor. 2008 yılı ekim ayı itibariyle açılan şirket sayısı 43 bin 239, kapanan şirket sayısı ise 7 bin 748. Demek ki Türkiye dünyadaki mevcut gelişmelerde geriye değil, yine ileri gitmeye devam ediyor. Mevcut işletmelerimizin de kapasitelerini artırmaları, marka değerini yükseltmeleri dünya piyasalarında söz sahibi olmaları sevindirici bir gelişmedir" dedi.

Erdoğan, geleceğe hayali bakmadıklarını belirterek, "Biz yere sağlam bastık ve bugünleri yakaladık. Geleceğe hayali bakmadık. Kararlı baktık ve kararlı yürüyüşümüzü hala devam ettiriyoruz. Dünyadaki küresel finans krizinden şüphesiz ki özellikle gelişmiş ülkeler en önemli darbeyi yiyor. Bizi de etkileyecek ama onlar gibi etkilemeyecek. Teğet geçecek dedim, bunu dalgaya alanlar oldu. Az da olsa bize zararı olacak" diye konuştu.

İşadamlarına, "Türkiye'nin yükünü omuzlamaya gönüllü olduklarını göstersinler" çağrısında bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün Türk şirketleri sadece kendi marka değerlerini yükseltmekle kalmıyor, dünya markalarını da kendi değerlerine katmaya başlıyor. Dünyanın önde gelen markalarının burada yatırım yaptıklarını görüyoruz. Bu ülkede taş üstüne taş koyan, ülkemizin kalkınmasına destek veren her vatandaşımızın bizim başımız üstünde yeri var. Hükümet olarak bu girişimleri desteklemekten başka hiçbir gayemiz olamaz. İmkanlar el verdikçe özel sektör üzerindeki yükleri aldık. Geldiğimizdeki vergi oranları neydi, şu anda ne. Çok açık ve net ortada. Türkiye tabii ki borçlanıyor. Borç yiğidin kamçısıdır. Borç zafiyet içerisinde olanın kamçısı olmaz. ABD'nin borcu 10 trilyon dolardır ama bunun karşılığı var. Japonya'nın 9 trilyon dolar. Türkiye'nin şu anda Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya oranlamasını yaptığımız zaman biz göreve geldiğimizde 78 küsürdü, şimdi 38'lere düştük. Bunlar bizim koyduğumuz hedeflerdi, bu hedefleri de yakaladık."

Erdoğan konuşmasının ardından fabrikanın açılışını gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 17:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?