4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Vakko’nun fabrikasını Erdoğan açtı

Esenyurt’taki Vakko üretim merkezinin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vakko markasının 1934 yılında bir Şen Şapka’dan çıktığını hatırlatttı

Erdoğan, “Bu şapkadan tavşan değil koskoca bir Vakko markası çıkmış. Ben Vitali Hakko’yu belediye başkanlığım döneminden tanıyorum. Bir gün İstiklal Caddesi’ndeki Vakko Mağazası’nın eski mimariye göre yapılmasının iyi olacağını kendisine söyledim. O da kabul etti. Bir İtalyan mimara proje çizdirildi. Projeyi bana da getirdi. Çok güzel bir projeydi. Ama yapılması kısmet olmadı. O proje şimdi nerede bilmiyorum. İnşallah onun bu mirasını çocukları yapar. Orası da İstiklal’e uygun bir hale getirilir” dedi.
Ancak Erdoğan’ın sözünü ettiği Vakko Mağazası’nın Hakko Ailesi tarafından aylar önce satıldığı öğrenildi.
Vitali Hakko’nun ölümünün birinci yıldönümünde yapılan açılışa seçkin davetlilerin yanı sıra işçiler de beyaz önlükleriyle katıldı. Tören Vitali Hakko için hazırlanan barkovizyon gösterisiyle başladı.

‘Duygulu anlar yaşandı’
Vitali Hakko’nun oğluna gözyaşları ile verdiği nasihat duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.
Hakko’nun oğlu Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ise, koltuk değnekleriyle çıktığı kürsüde yaptığı konuşmada, “İlk hazırlık çalışmalarında Vitali Hakko’nun da bulunduğu bu tesisi onun ilk ölüm yıldönümünde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Hakko, “Bay Vitali, açılışın ekonomide yaşanan böyle güç günlerde olmasından, eminim ayrıca mutluluk duyacaktı. Çünkü onun bize aktardığı iş kültürünün önemli prensiplerinden biri, olumlu olmaktır. Bize ’Zor günler, doğru işlere inançla devam ederek geçer ve güçlükler er geç aşılır’ derdi” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 02:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?