4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Vali Güler: Deprem tetikleyici değil

İstanbul Valisi Muammer Güler, dün akşam saat 20.53 sıralarında merkez üssü Çınarcık'ta 4.8 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen depremin, büyük bir depremin tetikleyicisi olmadığını söyledi.

Güler, "Bu deprem ana fay hattı üzerinde değil, İstanbul'da yaşanması olası büyük bir depremin tetikleyicisi de değildir" dedi.

Vali Muammer Güler, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, "Bebek Dostu" unvanını kazanmış İstanbul'un çeşitli sağlık ocaklarında çalışan personellere plaket armağan etti. Plaket töreninde konuşan Vali Güler, anne sütünün önemine dikkat çekti. Anne sütünü dünyanın en hormonsuz ve organik tek ürünü diye tanımlayan Vali Güler, "İşte anne sütü ile beslenmenin önemini anlatmak için bu proje yeterli" şeklinde konuştu.

Plaket töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Muammer Güler, dün akşam merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dün akşam yaşanan bu depremden sonra 2.4 ile 3.1 büyüklüğünde 4 ayrı depremin daha meydana geldiğini belirten Vali Güler, depremin olduğu andan itibaren Kandilli Rasathanesi yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi. Depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde olmadığını anlatan Güler, "Bu, tali fay hattı üzerinde olan bir deprem. Tedirginlik yaratacak bir deprem değil. Bu bölgede zaman zaman doğal hareketlenme olarak da değerlendirebiliriz." diye konuştu.

Bu depremin 1963'te Çınarcık'ta meydana gelen depremi çağrıştırdığını aktaran Güler, "Muhtemel İstanbul depremiyle ilgili zaten çalışmalarımızı yürütüyoruz. Depreme hazırlık çalışmaları kapsamında Avrupa Yatırım Bankası'ndan 310 milyon Euro kredi aldık. Dün de 300 milyon Euro'luk bir kredi daha aldık. Hazırlık çalışmalarımız sürüyor. Tabii ki her an depreme hazır olmalıyız. Bilincimizin yerinde olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

İstanbul'da Nevruz kutlamalarında alınacak önlemlerle ilgili de konuşan Muammer Güler, Nevruz'un anlamına uygun kutlanması gerektiğini belirtti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli önlemler alındığını dile getiren Güler, "Bu ayın 18'in de alınacak önlemler ile ilgili güvenlik toplantısı yapacağız. Sivil toplum kuruluşlarının yapacakları toplantı ve gösterilerde kanuna aykırılık tespit edilmediği sürece izin verilecektir" dedi.

...
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 17:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?