30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Vali Güler: Okullar tatil edilebilir

İstanbul Valisi Muammer Güler, domuz gribi tespit edilen 19 öğrenci ile yakın temasta bulunan 60 öğrenciye test yapıldığını ve bugün akşam saatlerinde çıkacak sonuca göre okulların tatil edilebileceğini açıkladı. Güler, "Eğer domuz gribi ile ilgili bir kapatma yaparsak, bu bütün okulları kapsayacaktır" dedi.

Çağaloğlu'ndaki Valilik binasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Muammer Güler, bir kişinin domuz gribinden öldüğü yönündeki iddialara açıklık getirdi. "Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde domuz gribinden vefat eden herhangi bir hastamız olmamıştır" diyen Güler, bu haberlerin bir spekülasyondan ibaret olduğunu söyledi. Güler, "Göztepe Hastanemiz bir koordinasyon hastane, Anadolu yakasında domuz gribiyle ilgili olarak görevlendirilmiş bir hastanedir. Temmuz ayından beri de bu görevi yürütüyor. Temmuz ayından bu yana Göztepe Hastanesi'ne 170'e yakın bir müracaat olmuştur. Bunlardan 50'sinde domuz gribi görülmüştür ama bunlarında tedavisi bitirilmiştir. Bir günde 50 tane oldu, ya da son iki günde 50 kişi domuz gribinden müracaat etmiştir şeklinde yansımaktadır. Bu yanlıştır. 30 Nisan'dan bu yana bin 300'e yakın vaka üzerinde çalışılmıştır. Bunların 270'inde H1N1 virüsüne rastlanmıştır, tedavisi yapılmıştır. Bu süre içerisinde bir ölüm vakası olmamıştır" şeklinde konuştu.

Şuanda hiçbir hastanede domuz gribinden yatan kimse olmadığına değinen Güler, 13 okulda 19 öğrencide görülen domuz gribi vakasında da öğrencilerin kendi evlerinde tedavi altına alındıklarını açıkladı. Bu öğrencilerle yakın temas içinde olanlarda da önlem alındığını anlatan Güler, şuanda İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi laboratuarında 60'â yakın öğrencinin testlerinin yapıldığını söyledi. Güler, virüs tespit edilen 19 öğrenci ile temasta bulundukları belirtilen bu öğrencilerin test sonuçlarına göre durumu yeniden değerlendireceklerini söyledi. Şuanda virüsün yayıldığına dair bir işaret olmadığını anlatan Güler, "Öğrencilerimizin her biri farklı okul ve sınıflardandır. Temasın arttığını görürsek, gerekli tedbiri alacağız. Bir okulumuzda ise böyle bir ihtimalden bahsediliyor. Bugün alacağımız tahlil sonuçları ne yapmamız gerektiğini söyleyecek. Olası bir durumda hemen kapatma tedbirimizi alacağız. Eğer domuz gribi ile ilgili bir kapatma yaparsak, bu bütün okulları kapsayacaktır" dedi.

Vali Güler, aşılarımız geldiğini hatırlatarak, "Şuan tetkikleri yapılıyor. Aşılama çalışmaları da önümüzdeki aylarda yapılacak. Bugün 16 ile 18 saatleri arasında öğrencilerin tahlil sonuçları bildirilecek. Eğer bir temas ortaya çıkarsa bunun tedbirini hemen tatil şeklinde alacağız. Bunu kamuoyu ile paylaşacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 15:57:03
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 19:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?