1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Vali Güler sonunda itiraf etti

Vali Güler, "İstanbul güllük gülistanlık değil. Anadolu'ya gitmek isteyen 15-16 bin polisin dilekçesi elimde" dedi

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte 60 bin polise ihtiyaç bulunduğunu belirterek, Anadolu'ya gitmek isteyen 15-16 bin polisin dilekçesinin elinde olduğunu söyledi.

İstanbul İl Özel İdaresi'nin 2006 Faaliyet Raporu dün İl Genel Meclisinde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıya katılan Güler konuşmasında, görev yaptığı illerde okul öncesi eğitimde okullaşma oranını artırmasıyla Koç Vakfı Ödülü'ne layık görülen Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı örnek gösterdi.

Güler, "O ilde 2 okul varmış, 2 okul daha yapmışlar, artış oranı yüzde yüz. İstanbul'da var 1000 tane okul, bizim dönemimizde yapıldı 100 tane, oldu sana artış yüzde 10. Rakamların adaleti yok arkadaşlar. 100 okul nerede 2 okul nerede. Okulöncesi eğitimde eksiğiz" dedi.

'Asayiş olayları arttı'

İstanbul'daki asayiş olaylarında geçen yıla oranla yüzde 11'lik artış yaşandığını ve bazı suç çeşitlerinin geçen yıla göre düştüğünü belirten Güler, AB'de 250 kişiye 1 polis düştüğünü hatırlatarak, İstanbul'da şu an 60 bin polise ihtiyaç olduğunu söyledi.

Güler şöyle devam etti: "Ben güvenlik zaafiyeti deyince devlet otoritesinin hiç olmadığını, kaos ortamını anlıyorum. İstanbul güllük gülistanlık değil. Hiçbir metropol güllük gülistanlık değil. İstanbul'un güvenlik meseleleri ve ihtiyaçları var. Polis zor koşullar altında çalışıyor. İzin verilmesi halinde Anadolu'ya gitmek istiyorlar. İstanbul'da görev yapan 15-16 bin polisin Anadolu'ya gitmek için verdikleri dilekçeler elimde."

Yargının iyi işlemesi ve cezanın caydırıcı olması gerektiğini anlatan Güler, "İstanbul'da işkenceye sıfır tolerans. Bir tane arkadaşım daha işkenceyle ilgili herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmadı. 6 Mart olaylarında da bana göre karşılıklı bir şey vardı. Onun dışında bariz bir şey yok" dedi.

'350 kamera alınacak' 

MOBESE için meclis üyelerinden destek isteyen Muammer Güler, özellikle jandarma bölgelerine yeni kameralar alınması gerektiğini, Büyükşehir Belediyesi'nin de okul önlerine koymak amacıyla 350 kamera için ihaleye çıktığını anlattı. Güler, MOBESE'nin altyapısı için Telekom'dan hat istediklerini ancak fiyatın çok yüksek olduğunu kaydetti.
Milliyet İnternet
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 11:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?