3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Vali Güler'den Darülaceze'ye ziyaret

İstanbul Valisi Muammer Güler, Darülaceze'de yapılan tadilat çalışmalarını denetledi. 

İstanbul Valisi Muammer Güler, Darülaceze'de yapılan tadilat çalışmalarını denetledi. Vali Güler, incelemelerde bulunduktan sonra Darülaceze sakinlerini ziyaret ederek, yaşlılarla görüşüp, gelecek bayramlarını kutladı. Vali Muammer Güler, ziyareti sırasında Darülaceze'de kalan vatandaşlara bayram harçlığı verdikten sonra, yanına yaklaşan ve kendisinden 5 YTL isteyen bir kişiye para verdi. Ramazan Bayramı'nda 20 YTL istediğini söyleyen vatandaşa Vali Güler, "Bayramda sana 20 YTL daha vereceğim" diye yanıt verdi.
 
Ziyareti sırasında İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Vali Güler, "Tarihi Darülaceze'yi Ramazan Bayramı'na hazırlıyoruz. Zaman içindeki eskimelerden dolayı tümünü onarmayı kararlaştırdık. Şuanda 3 pavyonda bu değişikliği gerçekleştirdik. Pavyonları tamir ederken, bir yerden müdavimleri alıp başka bir yere koymak gerekiyor. Onların da hizmet ve yaşam şartlarını zorlamamak lazım. Şuanda 3 tane pavyonu tamamladık ve elden geçirdik. İdare meclisinin ikinci başkanı olmam sıfatıyla 24 saat esasıyla burayla ilgileniyoruz. 535 müdavim var, bunlardan 16'sı çocuk. Çocukların bölümünü de modern bir hale getireceğiz. Kalan kısımların bir bölümünü bayrama yetiştireceğiz, diğer bölümleri de baharda yapacağız" dedi. 

Vali Güler, Ergenekon soruşturmasına yönelik soruya ise, "Ergenekon soruşturması tamamen benim dışımda. Adli makamların yürüttüğü bir soruşturma. Onunla ilgili açıklama yapmıyorum. O adli makamların yaptığı bir işlem" diye yanıt verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 23:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?