7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Vali hakemi suçladı!

VALİ GÜLER: :

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor karşılaşmasının taraftarların çıkardığı olaylar sebebiyle tatil edilmesiyle ilgili olarak, "Hakemin katı yorumu, provokasyonun önünü açtı" dedi.

Zeytinburnu'nda katıldığı bir etkinlik sırasında basın mensuplarının dünkü maça ilişkin sorularını yanıtlayan Vali Güler, hakeme yönelik eleştirilerde bulundu. Güler, "Karşılaşma için aslında biz gereğinden fazla 950 polis görevlendirdik. Gerekli tüm tedbirleri aldık. 87 dakika maç normal gitti. Son 3 dakika kala gerginlik yaşandı. Belki özel güvenliğin de bir ihmali olmuş olabilir fakat bizim arkadaşlarımız hemen müdahale etti" dedi.

Aslında son 3 dakikanın da oynanabileceğini ifade eden Vali Muammer Güler, "Soyunma odasına giren hakemin bir daha geri çıkmayacağına dair kesin bir kural yok. Keşke verdiğimiz teminatları da dikkate alsaydı. Hakemin katı yorumu provokasyonun önünü açtı. Hakeme her türlü teminatı vermemize rağmen böyle bir yorumda bulundu" diye konuştu.

Vali Güler, yaşanan olaylara sebep olan taraftarların cezalandırılmasına ilişkin de açıklamalarda bulunarak, "Bu cezaları çabuk verecek özel mahkemeler kurulmalıdır. Şahısların bir daha içeriye girmesini engelleyecek tedbirler

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 11:42:04
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 12:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?