30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Vali'den acılı babaya nasihat

İstanbul Valisi Muammer Güler, Münevver Karabulut cinayetinin magazin basınında farklı yönleriyle her gün tartışıldığını belirterek, cinayete ilişkin yapılan tartışmalar ve öne sürülen yorumların, soruşturmayı etkileyebileceğini söyledi.

Baba Süreyya Karabulut'a sabırlı olması çağrısında bulunan Vali Güler, "Olayı biraz farklı dile getirmesi için onun bir anlamda acısını kullanmaya çalışan insanlar da olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
Katıldığı bir programın ardından İHA'nın sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Muammer Güler, cinayetin ardından çok sayıda televizyon programına katılan ve zaman zaman katıldığı eylemlerle sesini duyurmayı amaçlayan baba Süreyya Karabulut'a, sabırlı olması çağrısında bulundu.

Vali Güler, baba Süreyya Karabulut'un acısını anladıklarını, konuya en az Münevver'in ailesi kadar duyarlı olduklarını söyledi. Türk polisinin, cinayetin çözülmesini çok önemli bir görev olarak algılayıp, çözülmesi için elinden gelen bütün imkanları kullandığının altını çizen Vali Güler, "Bunu lütfen babası da bilsin. Artık bu konu bence sanki hassasiyet gösterilmiyormuş gibi bir noktaya taşınmak isteniyor ama babasının acısını anlamakla beraber, babasının da bu konuda biraz sabırlı olmasını kendisine tavsiye ediyorum.

Olayı biraz farklı dile getirmesi için onun bir anlamda acısını kullanmaya çalışan insanlar da olduğunu görüyoruz. Babasının acısını en iyi şekilde anlayanlardanız. Polisimiz de bu konuyu çözmek için her türlü gayreti gösteriyor. Kendisinden biraz sabırlı olmasını bekliyoruz. Adli işlem safhasında olan bir takım konular, magazin basınının her gün gündeminde" dedi.

Güler, bunun doğru olmadığını ifade ederek, "Hem babasına, hem de bunu kullanmak isteyen kişilere sesleniyorum; Adli Tıp raporu, soruşturma konusu olan ve belki de bir kısmı hazırlık safhası olarak gizli kalması gereken konulara her gün basında yorum üstüne yorum yapılıyor. Eksik bilgiler, yanlış bilgiler ve yanlış varsayımlar esas alınarak ortada olmayan bir şey, bir belge, bir bulgu üzerinden defalarca yorum yapılıyor. Bir kere bu adli işlemin doğru yapılmasını da engelleyen bir unsur. O konuya da kamuoyunun dikkatini çekiyorum" diye konuştu.
Bu cinayeti çözmenin, en önemli hassasiyetlerinden biri olduğunu belirten İstanbul Valisi Muammer Güler, "Babasının da biraz sabırlı olmasını istirham ediyorum. Çok farklı bilgiler ve varsayımlara göre farklı yorumlar yapılıyor. Kabul etmek lazım. Elbette gelişmeler var ama dünden bugüne 'hemen yakaladım, hemen getirdim' diye bir şey yok. Araştırılıyor. Devlet, üzerine düşen bütün görevleri yapıyor. Her türlü ihtimali göz önüne alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Babasının da biraz anlayış içerisinde, biraz sabır istiyoruz. Keşke bu tarzdaki hareketlerle bir sonuca varılabilse. Bunu söylemeye çalışıyorum" açıklamasında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 12:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?