4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Valilikten 'kar' uyarısı!

İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim Merkezince, yarın kenti etkisi altına alması beklenen yağışlı hava dolayısıyla vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunuldu.

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Marmara Bölgesi'nin yarın öğle saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesinin beklendiği hatırlatıldı.

İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldığı belirtilen açıklamada, İl Afet Yönetim Merkezinin, bu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katılımıyla, elverişsiz hava koşulları etkisini yitirinceye kadar 24 saat esasına göre görev yapacağı kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşlardan, etkili olacak poyraz fırtınası nedeniyle Marmara ve Karadeniz'e açılacak gemileri ile balıkçı teknelerinde ve ani ısı değişimi karşısında sağlık açısından gerekli önlemleri almaları istendi.

Zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulunulan açıklamada, toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi, teknik yönden eksikliği olan araçlarla trafiğe çıkılmaması, araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması gerektiği belirtildi.

İstanbulluların, trafikte seyir halinde iken, yollarda meydana gelebilecek don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulanan açıklamada, vatandaşlardan, trafiğin yoğunlaşacağı yolları değerlendirerek alternatif güzergahları kullanmaları istendi.

Kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmanın, trafik işaret ve işaretçilerine uymanın ve emniyet şeritlerini kullanmamanın, vatandaşların kendi can ve mal emniyetleri açısından büyük önem arz ettiği de vurgulandı.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 18:45:26
Güncelleme :26 Ocak 2008 Cumartesi 18:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?