30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Vali'yle dans

Babalar Günü nedeniyle geldiği Darülaceze'yi ziyaret eden Vali Muammer Güler, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Babaların ailedeki rolünün önemine dikkat çeken Güler, "Aile temeli sağlam olursa toplum da sağlıklı olur. Birlik ve beraberlik duyguları hep babalarımızdan aldığımız duygulardır. Toplum olarak aile değerlerine çok önem vermeliyiz. Bizi güçlü tutan da budur. Babası hayatta olanlara şunu tavsiye ediyorum her günün kıymetini bilsinler" ifadelerini kullandı.

Kendisinin de bugün devlet baba olarak Darülaceze'de bulunduğunu söyleyen Güler, "Ben hem babayım hem de devlet babayım. Devlet babanın burada himayesine aldığı 600'e yakın misafirimiz var. Ben daha çocuklarımla karşılaşamadım. Benim en büyük ızdıraplarımdan biri bu. En az görüşebildiğim benim çocuklarım. Ben evlatlarımın bana ayıracağı vakti devlet baba olarak buradaki müdavimlere ayırıyorum, bu da görevimin gereği. Çocuklarımla nasıl olsa görüşürüz, ama buradaki müdavimlerle görüşmek benim için daha büyük bir görev" şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Muammer Güler Cem Garipoğlu'nun yakalanmasının Münevver'in babasının acısını biraz olsun hafifleteceğini belirterek, "Kurulan özel bir tim hem Türkiye'de hem de dünyanın her yerinde onu aramaya devam ediyor" dedi.

Vali Güler, Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:
"Rahmetle andığımız, acısını da paylaştığımız sevgili Münevver kızımızın babasının bu acılı gününde duygularını anlıyorum. Çok zor bir Babalar Günü olduğunu biliyorum. Gerek cinayetin aydınlatılması, gerek yakalanması bakımından elimizden gelen her tülü gayreti sarf ettiğimizi kendisinin de bilmesini istiyorum. Bizim için cinayetin delilenme açısından büyük bir bölümü bitmiştir ama şu anda yeni DNA testleri ile beraber varsa başka failler onların araştırılması yapılmaktadır. Fail olarak bulunan kişi şu an firardadır. Onun yakalanması şu an işin en önemli tarafıdır.

Kurulan bir özel tim hem Türkiye'de hem de dünyanın her yerinde onu aramaya devam ediyor. İhbarları değerlendiriyor. Uzun sürmeyeceğine inanıyorum. Daha önceki çağrımı tekrarlıyorum. Failin teslim edilmesi bir manevi mükellefiyettir. Çocuğu teslim etsinler ve bütün bu sorunlar adli seviyede tekrar açığa çıksın ve adalet yerini bulsun. Hem Interpol seviyesinden hem de kurulan timler her türlü araştırmayı yapıyor. Bu çocuğun yakalanması ile Münevver'in babasının acılarının kısmen de olsa hafifleyeceğine inanıyorum. Onun acısını hafifletmek için elimizden geleni yapıyoruz."

Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'dan sonra kendisinin de başka bir göreve getirileceği şeklindeki söylentilerin sorulması üzerine ise, "Size taze bir haber vereyim. Sayın İçişleri Bakanımız da böyle bir kararnamenin söz konusu olmadığını söyledi. Değerlendirme yapmak bana düşmez" diye konuştu.
Güler, "Bu haberler niye çıkıyor" diye soran bir gazeteciye de, "Herhalde İstanbul'un reytinginin yüksek oluşundan. İstanbul'da çalışanların reytingi yüksek" diye yanıt verdi.
Vali Güler, daha sonra bir Darülaceze sakini ile birlikte, "Ayrılık kolay değil" isimli şarkıyı söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 15:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?