1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Vaniköy çetesine 16 tutuklama

İstanbul Vaniköy'deki Boğaz manzaralı 4 katlı villada eylem planları yaptıkları öne sürülen çete üyelerinden 1'i polis 16'sı tutuklandı


Polisin iki çete arasındaki savaşı bitirmek için gerçekleştirdiği "Son Nokta" operasyonunda, elebaşılığını Atilla Önder'in yaptığı iddia edilen çetenin Beykoz Vaniköy'de boğaz manzaralı, havuzlu 4 katlı villada eylem planları yaptığı iddia edildi. Çetenin, avukat F.V.'yi öldürme planı yaptığı, Kenan Doğulu'nun yardımcılarından birini de tehdit ettiği iddia edildi. Dün mahkemeye çıkarılan çete üyelerinden 1'i polis 16'sı tutuklandı.

Hollanda-Almanya-Türkiye üçgeninde, 5 milyon dolarlık uyuşturucu parası yüzünden iki ayrı çete arasında başlayan ve 5 kişinin öldürüldüğü, 8 kişinin yaralandığı savaşı bitirmek için "Son Nokta" adı verilen operasyonu başlatan polis, 8 ay önce Ramazan Özarslan'ın elebaşılığını yaptığı Adıyamanlar Çetesi'ne yönelik "Nemrut" adı verilen operasyon için harekete geçti.


Adım adım hedefe
58 çete üyesini gözaltına alarak "Adıyamanlılar Çetesi"ni çökerten polis, ikinci çeteye yönelik çalışmalarını başlattı. Bu çeteye yönelik ise geçen hafta "Son Nokta" adı verilen operasyon yapıldı. Operasyonda Hollanda'dan geldiği iddia edilen çete lideri Atilla Önder Bodrum'da, Fikret Eskin, Soner Şengüller, Mesut Bebek ve çeteye polisin çalışma yöntemleri konusunda bilgi veren Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Alper Arık Kadıköy'de bir restoranda, Hasan Derya Soy Kadıköy'deki evinde, çetenin para kasası olduğu belirtilen Diyarbakırlı işadamı Rauf Aktarlı Kuşadası'ndaki otelinde gözaltına alındı.


Villa değil, cephanelik
25 kişinin gözaltına alındığı operasyonda adreslerde yapılan aramalarda 1 el bombası, 1 Kalaşnikof, 5 Uzi, 3'ü Glock 18 tabanca, 7 susturucu ile 120 bin ecstasy hap, 18 kilo esrar, bir miktar kokain de ele geçirildi. Vaniköy'deki villanın çetenin eylem planı merkezi olduğu öne sürüldü.

İstanbul ve Ankara'daki bazı hâkim ve savcılarla yakın ilişki içerisinde olduğu öne sürülen çetenin, Adıyamanlılar çetesine yakın olduğu gerekçesiyle avukat F.V.'yi öldürme planı yaptığı ifade edildi. Çetenin ayrıca Kenan Doğulu'nun yardımcılarından V.A.'yı da tehdit ettiği iddia edildi.


Polis de tutuklu
Bu arada Emniyet'te işlemleri tamamlanan 23 şüpheli dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcı 5 kişiyi serbest bırakırken, diğer 19 kişiyi "uyuşturucu ticareti yapmak", "örgüt üyesi olmak" ve "silah ticareti yapmak" suçlarından mahkemeye sevk etti. Bu kişilerden aralarında 1 polisin de bulunduğu 16'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2007 Pazar 10:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?