3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Vapurlar ekimde sefere başlayacak


İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, İstanbulluların anketle seçtiği vapurların önümüzdeki ekim ayında seferlere başlayacağını söyledi.



Paksoy, karayolunda kilometrelerce kuyruk oluşturan kamyonları denize kaydırmayı planladıklarını söyledi. Bütün enerjilerini bu işe verdiklerini aktaran Paksoy, üç yıl içerisinde Ro-Ro hattı ile kamyon trafiğini denize çekeceklerini vurguladı.

CİHAN'ın yerel televizyonlara yönelik hazırladığı "Anadolu'da Sabah" programına katılan Ahmet Paksoy, İDO ile ilgili soruları yanıtladı. İDO'nun düzenlediği ankette halkın tercih ettiği yeni vapurların ekim ayında hizmete gireceğini belirten Paksoy, ilk aşamada 5 adet vapurun seferlere başlayacağını kaydetti. Vapurların, daha sonra stratejik plan dahilinde beşerli gruplar halinde ihale edileceğini aktaran Paksoy, projenin sosyal bir yönü olduğunu ifade etti. Vapurların İstanbul'un sembolü haline geldiğini anlatan Paksoy, "İstanbul'u İstanbul yapan değerler başında vapurlar geliyor. 400 bin insan bu yeni vapurlar için oy kullandı. İstanbul'da gemileri de iskeleleri de rehabilite ediyoruz." diye konuştu. Konuşmasında yeni açılacak hatlardan da söz eden Paksoy, karayolunda kilometrelerce kuyruk oluşturan kamyonları denize kaydırmayı planladıklarını söyledi. Bütün enerjilerini bu işe verdiklerini aktaran Paksoy, üç yıl içerisinde hizmete açmayı amaçladıkları Ro-Ro hattı ile kamyon trafiğini denize çekeceklerini vurguladı. Yaz sezonu nedeniyle bazı yerlere seferleri artırdıklarını kaydeden Paksoy, "Yazın bizim en önemli noktalarımız Marmara'nın dış noktalarına yaptığımız feribot seferleri. Marmara-Afşa seferlerini bu yaz artırıyoruz. Filomuza yeni deniz otobüsleri getirdik. Bu yıl daha farklı yüz ile hizmet edeceğiz. Bandırma seferlerini artırdık bu yıl. Bursa, Çınarcık ve Esenköy'e seferler artırıldı. Vatandaşlarımız, adalara daha sorunsuz ulaşma imkanına sahip olacak. İhtiyaç halinde ek seferlerimiz ile devreye giriyoruz. Filomuz bu yaz 98 gemi ile İstanbulluların hizmetinde olacak." dedi.

İstanbul'da hizmete yeni giren deniz taksi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Paksoy, deniz taksi projesinin 3 yıllık çalışma süreci olduğunu söyledi. İlgili bütün kuruluşları bu projenin içerisine aldıklarını belirten Paksoy, "Kıyı Emniyeti olsun, Sahil Güvenlik olsun, Liman Başkanlığı olsun, mülkî idare olsun hepsinin görüşleri etrafında toplanarak, deniz taksinin İstanbul'da çalışmaya başlamasından sonraki süreçte yaşanabilecek olumsuzluklarda neler yapabiliriz, onu konuştuk. Bunun yanında tekneyi dizayn ederken çok yönlü düşündük. Marmara'ya uygun bir elbise diktik. İstanbul içinde bu projeye başladık. 27 iskelede başlayacağız. Talebe uygun olarak tekne sayısını planlı bir şekilde artıracağız. İstanbullular projenin geleceğine yön verecek." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 11:47:01
Güncelleme :30 Mayıs 2008 Cuma 11:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?