3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Varilli dehşette ikinci perde

İşadamı Cevat Şahin’i öldürüp cesedini varile betonlamaktan aranan elebaşı Bodrum’da yakalandı. 6 ay önce aynı bölgede bulunan bir başka varil cinayetinin de aynı ekibin işi olup olmadığı araştırılıyor. Öldürülen kişinin kimliği DNA’la belirlenecek.

ÖLDÜRÜLÜP cesedi beton dolu bir varile konulan mimar-işadamı Cevat Şahin cinayetinden aranan Abdülkadir Ekingen, Bodrum’da bir tatil sitesinde yakalandı. Ekingen sorgulanmak üzere İstanbul’a getirilirken Gümüşyaka’daki boş alanda 6 ay önce bulunan ikinci cesetli varille bu olayın bağlantısı araştırılıyor. Polis, Cevat Şahin’i babasıyla iş yapmasına karşı çıktığı için öldürmekle suçlanan Abdülkadir Ekingen ve adamlarından şüpheleniyor. Kime ait olduğu henüz belirlenemeyen kemikler DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Tüyoyu alınca kaçmıştı

Cevat Şahin, 12 Temmuz 2008’de esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Baba Hakverdi Şahin’in müracaatı üzerine başlattığı soruşturmada Cevat Şahin’in öldürüldüğü anlaşıldı. Cevat Şahin’in cesedinin konulduğu varil Gümüşyaka’da boş bir alana atılmış bulundu. Biri kadın 11 kişi gözaltına alındı. Elebaşı olduğu açıklanan Abdülkadir Ekingen, muhtarlıktan gelen "Aranıyorsun" haberi üzerine kaçtı. Sanıklardan 5’i tutuklandı.

Kız arkadaşı ve kuzeniyle

6 kişilik özel polis ekibi, Abdülkadir Ekingen’in İzmir’e kaçtığını belirledi. İzmir’e giden polisler, Ekingen’in kız arkadaşı Evrim E. (25) ile kuzeni Duygu Ö.’ü (24) takibe aldı. Yakalanmamak için telefonla dahi konuşmayan Abdülkadir Ekingen’in Bodrum, Akyarlar’daki bir tatil sitesinde ev kiraladığı belirlendi. Polis, sitenin en yüksek yerinden ev tutarak gelen-gideni kontrol altına almayı planlayan Abdülkadir Ekingen’i kuzeni Duygu Ö. ile dışarı çıkınca kıskıvrak yakaladı. Abdülkadir Ekingen’in üzerinden kardeşi Veysel Ekingen’in kimliği çıktı. Abdülkadir Ekingen ve kuzeni Duygu Ö. İstanbul’a getirildi. Ekingen’e İzmir’de yardım ettikleri öne sürülen Evrim E. ile Hakan T. de yakalandı. Abdülkadir Ekingen ifadesinde "Bana iftira atıyorlar. Mahkemede konuşacağım" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 09:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?