1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Varoş hastanesi 4 kat büyüdü

İstanbul'un en sosyal sorunlu, en yoksul ve en kalabalık ilçesi Gaziosmanpaşa’da 1991’de kurulan Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi (Özel GOP), 60 milyon dolarlık yatırımının ilk aşamasını tamamladı ve 32 milyon dolarlık harcamayla 4 kat büyüdü, 196 yataklı 10 ameliyathaneli, 15 bin metrekare kapalı alanlı bir hastane oldu. 

Özel GOP Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hayta, yatırımının ikinci aşamasına 2008’in başında start vereceğini ve 15 bin metrekarelik ikinci binayla birlikte toplamda 60 bin metrekarelik Özel GOP’un 300 yataklı, uluslararası çapta bir hastane olacağını söyledi. Hayta, "İstanbul’da varoşların ilk özel hastanesiyiz. 1991’de 22 arkadaş Gaziosmapnaşa’da özel hastane kurmak için yola çıktığımızda bize, ’varoşta hem de en fakir varoşta özel hastane olur mu’ demişlerdi. Biz özel hastaneciliğin sadece lüks semtlerde, marka hastaneler eliyle yapılmaması gerektiğine inandık. Dar gelirli halk içn fiyat politikaları belirledik. 50 yataklı 80 çalışanı olan bir hastane olarak yola çıkmıştık. Şimdi 196 yataklı, 70’i doktor 150’si hemşire toplam 700 kişinin çalıştığı bir hastane olduk" dedi.

21.7 MİLYON DOLARLIK TEKNOLOJİ: 

Mustafa Hayta, Özel GOP’un yeni yatırımında yüksek teknolojinin çok önemli yeri olduğunu belirterek, "32 milyon dolarlık yatırımın 21 milyon 778 bin dolarlık kısmını tıbbi teknoloji yatırımları oluşturdu. Sadece radyoloji bölümü için 4.7 milyon euro’luk teçhizat yatırımı yaptık. Şu anda katetersiz kalp anjiyosu da dahil İstanbul’da sadece birkaç hastanede verilebilen sağlık hizmetlerini Gaziosmanpaşa’da veriyoruz. 10 ameliyathanemiz var ve yoğun bakımda da çok iddialıyız. Hasta sahipleri dünyanın her yerinden hastalarının ameliyatını ve odasını canlı izleyebilecek" dedi. Mustafa Hayta şöyle konuştu: "Biz varoştayız ama lüks semtlerdeki markalaşmış ünlü hastanelerden teknoloji ve doktor açısından daha üstünüz. Bu konuda çok iddialıyız. Fiyatlarımız ise lüks semtlerdeki hastanelere göre yarı yarıya, bazı hizmetlerde üçte bire kadar ucuz. Çünkü biz bölgemizdeki insanların hayat standartına göre fiyat belirliyoruz. Buna rağmen de kár ediyoruz. O ünlü hastanelerin müşterileri bizikeşfedince bir daha bırakmıyor."

EN BÜYÜK DİYALİZ MERKEZİ: 

Yeni Özel GOP’un yanındaki Mas Plaza’yı da kiraladıklarını söyleyen Mustafa Hayta burada da Türkiye’nin en büyük ’diyaliz merkezini’ kurduklarını söyledi ve nihai hedefinin ’tıp fakültesi ağırlıklı üniversite kurmak’ olduğunu söyledi.

Devlet böbrek naklini desteklese yılda 1 milyar dolar kurtulur

ÖZEL GOP Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hayta, hükümetin sağlık ve sosyal güvenlik alanında devrim niteliğinde reformlar yaptığını ancak, hálá atılması gereken önemli adımlar olduğunu söyledi. Hayta, "SSK ve Bağ-Kur’luların özel hastanelere gidebilmesi, genel sağlık sigortasının ertelemeli de olsa başlayacak olması hem sektör hem de halkımız için büyük adımlar. Ancak bazı basit adımlar bir türlü atılamıyor. Mesela; Türkiye Cumhuriyeti, böbrek hastalarımız için yılda 1 milyar dolar ayakın harcama yapıyor. Bu her yıl yapılmak zorunda. Oysa devlet ’böbrek naklini’ desteklese yani bu hastalarımızın böbrek nakil masraflarını ödemeye başlasa hem hastalar sağlığına kavuşacak hem de her yıl 1 milyar dolar harcama yapılmayacak. Ne yazık ki devletimiz, böbrek nakli masraflarını karşılamıyor, her yıl 1 milyar dolar harcamaya devam ediyor" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 09:20:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?