30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Vatandaş yasak dinlemedi

VATANDAŞLAR YASAK DİNLEMEDİ

İstanbul'da belediyelerin belirlediği kesim yerlerine para ödemek istemeyen vatandaşlar, kurbanlarını boş arazilerde kesti. Vatandaşlar yasağa aldırmazken, kurban etleri yerlere serildi.

Kurban Bayramı nedeniyle bir çok vatandaş, kurban kesim yerlerini tercih ederken, bazı vatandaşlar ise yasağa uymadı. Sarıyer kaçak kurban kesiminin adeta merkezi oldu. Sarıyer'deki kurban kesim merkezlerinde küçükbaş havyanlar 50, büyükbaşlar ise 150 TL'den kesildi. Bu ücreti ödemek istemeyen bazı vatandaşlar ise kurban kesim merkezinin hemen yanındaki boş arazilerde kaçak kesim yaptı. Bazı vatandaşlar ise kesime ücret ödemek yerine vinç kiraladı. Büyükbaş hayvanlar vince asılarak kesildi.

Vatandaşlar sağlıksız koşullara rağmen kurbanlarını kaçak yerlerde kesmeye devam ederken, kurban etleri de yerlere serildi.Küçük çocukların da izledikleri kesimlerin ardından kadınlar da ellerine aldıkları bıçaklarla kurban etlerini küçülttü.

Öte yandan, Bağcılar'da da vatandaşların tercihi boş araziler oldu. Boş arazilerde kesim yapan vatandaşlar, "Başka yere götüremedik. Hem sıra hem de pahalıya kesiyorlar. Biz kurbanımızı kendimiz kestik. Belediyenin gösterdiği yerlerde kessek, bayramdan sonra sıra gelirdi. O nedenle kendi başımızın çaresine baktık" dedi.

VATANDAŞLAR YASAK DİNLEMEDİ
VATANDAŞLAR YASAK DİNLEMEDİ
VATANDAŞLAR YASAK DİNLEMEDİ
VATANDAŞLAR YASAK DİNLEMEDİ
VATANDAŞLAR YASAK DİNLEMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 13:08:03
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 16:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?