30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Vatandaştan 7 maddelik talep

Yaşanan ekonomik krizi protesto etmek için 777 kişiye ulaşmayı hedefleyen vatandaşlar, Taksim Meydanı'nda biraraya geldi. Meydanı dolduran çok sayıda vatandaş, hükümetten 7 maddelik talepte bulundu.

Aralarında işsiz kalanların da bulunduğu çok sayıda kişi ekonomik paketi protesto için Taksim Meydanı'nda biraraya geldi. Daha önce de Taksim Meydanı'nda toplanan ve sayıları gün geçtikçe artan grup, 7 maddeden oluşan öneride bulundu. Ellerinde pankartlarla toplanan grup, hazırlanan büyük bir kutunun etrafında çember oluşturdu.

Hükümetten istenen taleplerin yer aldığı dövizleri tutan vatandaşlar, daha sonra 7 maddelik önerilerini sıraladılar. Temel gıda maddelerindeki KDV'nin kaldırılması, fon kesintilerinin kaldırılması, kredi kartı faizlerinin silinmesi, kalan borçların ise 24 ay taksitlendirilmesi, asgari ücretin 2 katına çıkarılması, işten çıkarılmaların yasaklanması, işsizlere işsizlik kartı verilmesi ve işsizlerin elektrik, doğalgaz ve su gibi faturalarının yüzde 50 düşürülmesi şeklinde taleplerini dile getiren grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 12:45:17
Güncelleme :19 Nisan 2009 Pazar 12:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?