30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ve İstanbul Topbaş'ın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Kadir Topbaş kazandı. Milli iradenin sandığa yansıdığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İkinci kez seçilmem bir rekor, bir onur" dedi. Büyükşehir açısından bir kuşkusu olmadığını ve hiç endişelenmediğini belirten Topbaş, çıkan sonuca tüm siyasi partilerin itibar edeceğini de sözlerine ekledi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Topbaş, alkışlar arasında salona giriş yaptı. Topbaş, "Demokratik sürecin sonuna geldik. Resmi olmayan sonuçları birlikte takip ettik ve şu ana kadar takriben bu saate kadar İstanbul ve Türkiye genelini takip ettik. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Her siyasi parti de halktan yetki almak adına bu sorumluluğu talep ediyor. Milli irade sandığa yansıdı. Çıkan sonuca tüm siyasi partiler tabii ki itibar edecek ve memnuniyet gösterecek. Çünkü milli irade son söz olarak ortaya çıkmıştır" dedi.
Seçim sonuçlarıyla birlikte kazananın millet ve Türkiye olduğunu belirten Kadir Topbaş, bütün siyasi partiler ve tüm adayların, İstanbul'a ve ülkeye bir şeyler katmak adına yetki istediklerini söyledi. Topbaş, "AK Parti yine Türkiye'de genelde ve İstanbul'da başarısını ortaya koymuştur. Bu şehir bana böyle bir kentin belediye başkanlığı gibi çok onurlu bir görevi yükledi. Öz benliğimle bu onurlu görevi taşıyarak hizmet etmeye çalıştım. Kentte çok şeylerin değiştiğini görmekteyim. Sandık başına giden her vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Destekleyen veya desteklemeyen herkese teşekkür ediyorum. İstanbul siyasi hayatında ilk kez ikinci kez belediye başkanı olma onurunu elde ettim. Tüm yurttaşlarıma teşekkür ediyorum. İkinci kez seçilmem bir rekor, bir onur" diye konuştu.

2010 Avrupa kültür başkenti İstanbul'un başkanlığını onurla, şerefle taşıyacağına söz veren Kadir Topbaş, "Seçim sürecinde maksadını aşan, belki duyguları bastırılamaz boyutta bir takım söylemler sarf edilmiş olabilir. Onlar sandıkla birlikte geçmişte kaldı. Biz artık onların üzerinden siyaset yapmayı etik olarak doğru bulmuyoruz. Biz herkesi kucaklamak, herkesin başkanı olmak ve herkese hizmet vermek anlayışıyla hareket ediyoruz. Açıklama yapmak için sonuçların biraz daha netleşmesini bekledim çünkü bizim işimiz çok konuşmak değil" ifadelerini kullandı. Topbaş, "Kıskananlar çatlasın" tezahüratları üzerine "Kimse çatlamasın. Herkes bu ülkenin evladı" dedi.

Sonuçların küçümsenmeyecek ölçekte olduğunun da altını çizen Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beklentimiz, tekrar büyükşehirde belediye başkanı olarak devam etmek idi. Bu talebimizi de İstanbullular uygun gördü. Kendilerine teşekkür ediyorum. Seçimin hangi şartlar altında geçtiğini tüm halkımız ve medya gördü. Bu seçim çok açık ve herkesin gözü önünde cereyan etti. Seçimin sonucu AK Parti için çok başarılı bir sonuçtur. Her şeye rağmen çok başarılı, güzel bir sonuçtur. Bizim bulunduğumuz noktadan bakınca çok daha farklı şeyler görürsünüz. Ben; Sayın Kılıçdaroğlu ve diğer İstanbul adaylarına siyasi hayatlarında başarılarının devamını diliyorum. Her biri bu ülkenin yetiştirdiği siyasilerdir. Kendilerine güzellikler diliyorum."
Topbaş, büyükşehir açısından bir kuşkusu olmadığını da belirterek, "Hiç endişelenmedim. Ama aradaki oranın ne olacağını sandıklarla görmek mümkündü. Sandıklar açıldıkça oran netleşti. Burada her siyasi parti kendine bu sonuçtan bir netice çıkartacak. Siyaset uzun soluklu bir yolculuk. Siyasi partiler en büyük sivil toplum örgütleridir. Böyle bir anlayış içerisinde her seçim size yeni şeyler öğretir. Oradan alacağınız çok önemli değerler vardır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 03:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?