8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Ve İstanbul yeniden kar altında

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışının, 1 Mart Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

İstanbul'a Balkanlar üzerinden dün akşam saatlerinde gelen soğuk hava önce karla karışık yağmura ardından da kara dönüştü. Kar yağışı gece boyu Büyükçekmece, Arnavutköy, Beykoz, Sarıyer ve Kartal'ın yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Kartal ve Beykoz'un yükseklerinde kar kalındığı 12-15 santimetre, Sarıyer, Arnavutköy ve Büyükçekmece'nin yükseklerinde 7-10 santimetre, şehir merkezinde ise 1-4 santimetreye kadar ulaştı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre rüzgarın aralıklarla fırtına seviyesine esmesi bekleniyor. Kar yağışının perşembe öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar gece saatlerinden itibaren buzlanma meydana geleceğini, sürücülerin daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini belirtiyor. Vatandaşların kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ulaşım ve çalışmaların daha hızlı yapılması açısından önem taşıyor. Dün 15.00'dan itibaren alarma geçen AKOM gece boyunca karla mücadele çalışmaları yürüttü. Ekipler gece boyunca küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. AKOM'dan alınan bilgiye göre 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ediyor. Dün akşamdan bu sabaha kadar bin 486 ton tuz, 4 ton solüsyon kullanıldı. Metin Oktay Spor salonunda ise 384 evsiz vatandaş misafir ediyor.

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

Bu arada hava muhalefeti sebebi ile İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) bazı seferleri iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre saat 07.00'deki Yenikapı- Bandırma hızlı feribot, saat 08.00'deki Armutlu-ArmutluTK- Yenikapı- Bostancı ile saat 09.30'daki Bursa- Yenikapı- Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılmayacak.

TOPBAŞ UYARDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)'da düzenlediği basın toplantısı ile İstanbul'u ve Marmara bölgesini etkisi altına alacak kar yağışı hakkında bilgi verdi.

Topbaş, "Vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullansın. Özel araçlarını kullanacaklarsa kar lastiklerini mutlaka takmaları gerekiyor. Meteorolojiden gelen bilgilere göre gece sıcaklığının -2'ye kadar düşmesi bekleniyor. Kar yağışının cuma günü İstanbul'u terk etmesini bekliyoruz" dedi.

Kadir Topbaş, AKOM'un, İstanbul'un tüm bölgelerinde hazırlık yaptığını, ulaşımla ilgili oluşabilecek aksaklıkların önlenmeye çalışıldığını ancak yine de İstalbulluların ulaşım konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi. Topbaş ayrıca "Kar yağışı bütün İstanbul'da etkili olacak. Zaman zaman fırtınaya dönüşebilir. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullansın. Özel araçlarını kullanacaklarsa kar lastiklerini mutlaka takmaları gerekiyor" dedi.

"KARLA MÜCADELEYE HAZIRIZ"

Belediyenin çalışmalarını da anlatan Topbaş şunları söyledi:

"Karla mücadelemize 860 araç ve 2 bin 460 personel ile hazırız. Belediyelerin karla olan mücadelesi ulaşımla ilgilidir. Herkesin bizimle beraber hareket etmesi gerekir. Vatandaşlarımızın 1-2 gün daha dikkatli olmaları gerekecek. Yarın sabah vatandaşlarımız karlı bir güne uyanabilir. Daha önceki yağışlarda yollarda problem yaşayan sürücülerin genelde kar lastiği kullanmayan sürücülerden oluştuğunu biliyoruz. İstanbul'un her noktasında mücadelemiz sürecek. Daha önce toplamda ana arter ve arter olarak 3 bin kilometre alanda çalışma yaptık. Meteorolojiden gelen bilgilere göre gece sıcaklığının -2'ye kadar düşmesi bekleniyor. Kar yağışının cuma günü İstanbul'u terk etmesini bekliyoruz. Yağışlı havanın hiçbir olumsuzluğa sebebiyet vermeden geçirilmesini dilerim."

 

...
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2012 Salı 11:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?