1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Vefa Lisesi 135 yaşında

Vefa Lisesi'nin 135. kuruluş yıl dönümü, Vefa Lisesi'nde düzenlenen ''Boza Günü'' ile kutlandı. 

''Boza Günü'' dolayısıyla okul bahçesinde düzenlenen ilk törende, mezunlar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı ile okul marşı okundu. Okulun konferans salonunda düzenlenen törende, lisenin eski mezunlarından gazeteci Uğur Dündar tarafından hazırlanan ve liseyi tanıtan belgesel gösterimi yapıldı. Gösterinin ardından söz alan Dündar, okulun sürekli bir gelir kaynağına ihtiyacı olduğunu belirterek, ''Liseye bağlı bir ilköğretim okuluna sahip olursak ve bunu da paralı hale getirirsek, okul sürekli ihtiyaç duyduğu parasal kaynağa kavuşur. Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan bu okul sözünü almak için buraya çıktım'' dedi. 

Bunun üzerine konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, Vefa Lisesi'nin İstanbul için bir marka olduğunu söyledi.
Topbaş, Vefa Lisesi'nin kendilerinde komşuluk hakkı bulunduğunu belirterek, Dündar'ın okul talebini yerine getirme sözü verdi.
Nüfusun yüzde 60'ının 18 yaşın altında olduğunu ve ülkenin en önemli kaynağı olan gençlerin çağdaş eğitim imkanlarından mutlaka yararlandırılması gerektiğini ifade eden Topbaş, bu amaç doğrultusunda eğitime büyük destek verdiklerini söyledi. Topbaş, Vefa Stadı'nı içinde kapalı spor salonu ve konferans salonu da bulunan bir spor kompleksi haline getirmek için ilgili bakanlıktan istediklerini ve bu yönde de bir protokol imzaladıklarını bildirdi. 

Vefa Lisesi Müdürü Sakin Öner de lisede çağdaş, vatansever, ulusal ve evrensel değerleri özdeşleştiren gençler yetiştirdiklerini, 21. yüzyılda bu süreci devam ettireceklerini söyledi. Okulun fiziki ihtiyaçlarının giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın büyük katkı yaptığını belirten Öner, yüzde 95 oranında fiziki sorunları çözdüklerini, eğitim alanında da Türkiye genelinde 6 bin 500 lise arasında ilk 10'da yer alan Vefa Lisesi'ni ilk 6 arasına sokmayı hedeflediklerini bildirdi. Öner, okulun bilgisayar laboratuvarının yenilenmesi de dahil bazı ihtiyaçlarının bulunduğuna ve bunların karşılanmasına yönelik de Topbaş'a yeni bir dosya daha sunacaklarını söyledi. 

Okulun 2 katlı olan personel lojmanını liseye katmak istediklerini de belirten Öner, öğrenciler için 80 kişilik bir pansiyonun yapımı konusunda Kiptaş ile çalışma yaptıklarını anlattı. Vefa Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Hakkı Barış da, 135. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Milli Piyango İdaresi'nin 29 Mayıs'ta yapacağı çekiliş biletlerinin üzerine ''Vefa Lisesi 135 Yaşında'' yazısını yazacağını ve bu biletlerinin satışından elde edilecek gelirin yüzde 8'inin kendilerine kalacağını ifade etti. Barış, ayrıca hatıra pul bastıracaklarını kaydetti.
Törende daha sonra, okuldan 50 yıl önce mezun olan, aralarında eski Devlet Bakanı Tunca Toskay'ın da bulunduğu bir grup mezuna plaketleri verildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile okul mezunlarından eski Devlet Bakanı Recep Önal'a da 135. yıl anısına plaket sunuldu. ''Türk Basınında Önemli Günler ve Olaylar Sergisi'' ile ''Ebru Sergisi''nin açılışının da yapıldığı etkinlikte daha sonra mezunlara boza ikramında bulunuldu.
AA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 18:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?