3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Vestel Rusya'ya yeni Genel Müdür

Anadolu Grubu'na bağlı yurt dışı şirketlerinde uzun yıllar çalışan Mecit Taşkın, yurt dışı ve özellikle Rusya tecrübesi ile dikkat çekiyor.
Taşkın, ekim ayı itibariyle Vestel'in Rusya'daki operasyonlarını yönetmeye başladı.
 
Vestel Şirketler Grubu'na bağlı Vestel Trade Rusya Genel Müdürlüğü'ne Macit Taşkın getirildi. Uzun yıllar Rusya'da Türk şirketlerini yurt dışında başarıyla temsil eden Taşkın, ekim ayı itibariyle Vestel'in Rusya'daki operasyonlarını yönetmeye başladı. Profesyonel iş hayatına 1977 yılında Borusan Makina'da başlayan Macit Taşkın, ardından sırasıyla Anadolu Grubu'na bağlı şirketlerden; Erciyas Biracılık ve Malt Sanayii, Çelik Motor, Otopar ve Nasaş'ta çalıştıktı. Daha sonra yine aynı gruba bağlı Metecnas, Coca Cola Rostow Bottlers JSC/Rusya, Efes Moscow Brewery JSC-Rusya, Efes Romania Industrie Comert SA-Romanya'da Genel Müdür olarak görev yapan Taşkın, bu görevleri nedeniyle yurtdışında önemli deneyimler kazandı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitü'sünde lisansüstü derecesi bulunan Taşkın, son olarak Rusya ve Türkiye'de faaliyet gösteren Urban Şirketler Grubu'nun Sınai ve Ticari Şirketlerinden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışma hayatına devam ediyordu. Macit Taşkın'ın göreve getirilmesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, Taşkın'ın Rusya ve çevre ülkelerdeki deneyimlerinin Vestel'e büyük değer katacağını söyledi.
Vestel'in Rusya'da iddialı hedefleri olduğunu hatırlatan Yüngül, "Sayın Taşkın'ın da uzun yıllardır devam ettirdiği profesyonel çalışma hayatı ve özellikle yurt dışı deneyimleri ile Vestel adına başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 17:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?