30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Vezneciler'deki kazıda tarih çıktı

Telekom hattı döşemek için Vezneciler’de yapılan kazı çalışmaları sırasında yerin bir metre altında tarihi kalıntılar ortaya çıktı. İstanbul Arkeoloji Müzesi yetkilileri, buluntuları korumaya aldıklarını bildirdi.

Taksim-Yenikapı metro hattı inşaat sahasının hemen yanında ortaya çıkan kalıntılar, İstanbul Arkeoloji Müzesi yetkilileri tarafından incelemeye alındı. Bölgede çalışma yürüten arkeologlar, kalıntıların 18-19’uncu yüzyıl Osmanlı dönemine ait olabileceğini vurguladı.
Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdür Yardımcısı Zeynep Kızılkan, müze yetkililerinin bölgede inceleme yaptığını belirterek, hazırladıkları raporu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunacaklarını söyledi. Kızılkan, raporun incelenmesinden sonra detaylı bulunan tarihi eserlerle ilgili bir çalışmanın başlatılacağını kaydetti.

İstanbul’un tarihi yarımada birinci dereceden SİT alanı olan bölgede, daha önce Taksim-Yenikapı arası metro çalışması başlatılmıştı. Metro kazı çalışmaları sırasında Bizans tarihi açısından çok önemli kalıntılara rastlanmıştı. Ortaya çıkarılan bu yeni kalıntılar, bölgenin tarihi eser bakımından ne kadar önemli olduğu bir kez daha gösterdi.
 

Ümit Altındere-İÜHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 12:27:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?