30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Veznedarın dalgınlığı hırsıza yaradı!

Şişli'de PTT şubesine gelen bir kişi görevlinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak gişede bulunan 5 bin 500 TL'yi aldı. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayın ardından hırsız kayıplara karıştı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü müşteri gibi PTT şubesine gelen bir kişi, içeride bir süre oyalanarak gişe görevlisini takip etti. Ardından görevlinin bir anlık dalgınlığından faydalanan şahıs, gişede bulunan 5 bin 500 TL'yi alarak soğuk kanlı bir şekilde PTT'den çıktı.

Ardından gişe görevlisinin fark etmesi ile durum polise bildirilirken, PTT'deki güvenlik kamerası görüntülerine başvuruldu. Yapılan incelemede ise hırsızlık anının güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildiği belirlendi. Olayla
ilgili soruşturma başlatılırken, Şişli PTT binası önünde toplanan KESK'e bağlı Haber-Sen üyeleri durumu protesto etti.

PTT'lerin bankaya dönüştürüldüğünü ve hiçbir güvenlik önlemi olmadığını savunan yaklaşık 20 kişilik grup, çeşitli sloganlar atarak durumu protesto etti. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "PTT'de yaşanan sorunlara her gün bir yenisi ekleniyor. Bir banka şubesine benzetilen ve adına da "PTT Bank" denilen işyerlerimizin makyajlanmış görüntüsünün arkasında birçok sorun yaşanıyor. Bu
sorunların başında son zamanlarda giderek artan soygunlar, gasp ve hırsızlık olayları geliyor.

Bu olaylara bir yenisi cumartesi günü Şişli PTT Merkez Müdürlüğü'nde yaşandı. Müşteri gibi gelen bir kişi gişede görevli arkadaşımızın iş yoğunluğu arasında bir işlem için yerinden ayrılmış, yandaki masaya geçtiği anda bankonun üzerine uzanıp gişedeki 5 bin 500 TL'yi almış ve olay yerinden uzaklaşmıştır. Mahalle ve sokak aralarında ücra köşelere kurulan ve gerekli güvenlik önlemleri alınmayan PTT şubelerinde silahlı soygunlar yaşanmaktadır.

Bu olayla sırasında 4 PTT emekçisi hayatını kaybetmiştir. PTT yönetimi sanki üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmiş ve tek sorumlu çalışanmış gibi çalınan paraları çalışandan almak için zimmet çıkarmaktadır" denildi.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 17:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?