4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Vicdani karara Yargıtay karşı

Evine kaçak elektrik çeken sanığı, hâkimin vicdani kararla beraat ettirmesine Yargıtay karşı çıktı..

Hırsızlık davalarını karara bağlayan Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Aydın, İstanbul'da elektrik hırsızlığı suçunu işleyen sanığı hakimin vicdani kanaatle beraat ettirmesine, "Hukuki olmayan gerekçelerle beraat kararı verilemez" diye tepki gösterdi.

ANKA'ya konuşan 6. Ceza Dairesi Başkanı Aydın, şunları söyledi: "Ceza hukuku norm hukukudur. Norm hukuk olduğuna göre, TCK'da tarifini bulan bir eylem cezasız bırakılamaz. 30- 40 yıldır hakimim. Hukuki olmayan gerekçelerle beraat kararı verildiğine çok rastladım. Ancak ceza kanununda tarifini bulan eylemlere ilişkin beraat kararı verilmesi doğru değildir."

Kartal 3. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Servet Kartal, 5 yıla kadar hapsi istenen sanığı '21. yüzyılda kimse elektriksiz bırakılamaz. Okul çağındaki çocuklar elektriksiz bırakılarak eğitimi engellenemez' diye beraat ettirmişti.

Sabah
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 10:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 78.166.4.xxx Tarih : 28.09.2008 13:08:03

YARGITAYI TEBRİK EDİYORUM VE İŞTE ADALET DİYORUM.BİZDE OLAYIN BENZERİNİ POZANTI ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE YAŞADIK.AKP'Lİ AKÇATEKİR BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDA BİRDEN FAZLA EYLEMLERİ NEDENİYLE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN KAMU DAVASI AÇILDIĞINDA DÜZMECE YAZIŞMALARA İTİBAR EDİLDİ.SANIK KORUYUP KOLLANDI VE MADDİ DELİLLER,MUVAZAA,YALAN ORTADA İKEN VİCDANİ KANAAT BELİRTİLEREK SANIK BERAAT ETTİRİLDİ.VERİLEN BU TÜR KARARLAR TARAFLI VE KEYFİ BİR KARAR NETİCESİ İNSANLARIN ADALETE OLAN GÜVEN DUYGULARI YOK OLUYOR.VİCDANI KARARA MADDİ DELİLLER VE DÜRÜST İNSANLARIMIZ DA KARŞI.