3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Vicdansız taksici böyle kaçtı

Plakasının harf grubu 34 FTR diye başlayan taksinin vicdansız şoförü, sokak arasında iki kardeşe çarptı.

Yaralanan çocuklara yardım etmek yerine şoförün kullandığı taksi, güvenlik kamerasınca görüntülendi.

ESENLER’de plakasının başlangıcının ’34 TFR’ olduğu belirlenen bir taksinin şoförü, bakkaldan dönen 10 yaşındaki Hüseyin Öztürk ile kardeşi 4 yaşındaki Yusuf’a çarptıktan sonra durmayıp kaçtı.

Bacağı kopuyordu

Oturdukları sokakta bulunan bakkala giden Hüseyin Öztürk ve Yusuf Öztürk kardeşler şeker aldıktan sonra neşe içinde evlerine doğru yürürken, sokağa hızla giren bir taksinin altında kaldı. Kaza sokaktaki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Küçük kardeşler acı içinde yerde kıvranırken, taksi sürücüsü yardım etmek yerine kaçmayı tercih etti. Taksici hızla kaçarken, talihsiz kardeşlerin yardımına çevredekiler koştu. Bacağı kaldırımla taksi arasında sıkışarak kopma noktasına gelen Hüseyin Öztürk yerde acı içinde kıvranırken, başından hafif yaralanan kardeşi Yusuf gözyaşları içinde onu ayağa kaldırmaya çalıştı. 

Ucuz atlatıldı

Yardıma koşanlardan birinin otomobiliyle Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan küçük kardeşlerden Hüseyin hemen ameliyata alındı. Yusuf ise ayakta tedavisinin ardından taburcu edildi.

Kazada başından darbe alan ancak olayı hafif sıyrıklarla atlatan Yusuf, "Bakkaldan dönerken araba ağabeyime ve bana çarptı. Çok korktum" dedi.

Baba yardım istedi

Baba Ömer Öztürk, "Evlatlarımı ezen cani hızla buradan uzaklaşmış. Olayın görüntülerini bulup karakola verdim. Bu caninin yakalanıp cezasını çekmesini istiyorum" dedi. Kaçan taksinin plakasındaki harf grubu, kameraya net şekilde yansıyor: ’34 TFR’. Son iki rakam ise ’72’, ’75’ veya ’79’ diye devam ediyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 09:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?