7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Villa hırsızlarına darbe

VİLLALARI HEDEF SEÇEN HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE DARBE

Eyüp'te lüks villaları hedef seçen 6 kişilik hırsızlık şebekesi jandarmanın düzenlediği operasyonla çökertildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Eyüp'te son bir ay içerisinde lüks evlerde hırsızlık olaylarının artması üzerine bölgede önleyici hizmet devriyesi sayısını artırarak takibe başladı. Jandarma ekiplerince Eyüp'e bağlı Göktürk'te, lüks bir evde hırsızlık yaptıkları sırada fark edilen hırsızlar araçla kaçmayı başardılar.

Hırsızların kaçarken kullandıkları aracın plakasını tespit eden ekipler, aracın bağlı bulunduğu kiralama şirketi ile irtibata geçti. GPRS ile aracı takibe başlayan ekipler, hırsızlık öncesi durdurduğu araçta bulunan A.K. isimli şahsı gözaltına aldı. İfadesi alınan A.K. hırsızlık olaylarını E.Ç., V.E., R.Y., O.M.N. ve O.Ö. ile birlikte organize ettiklerini itiraf etti. Zanlı ayrıca ifadesinde, organize suç örgütünün en tecrübelisi ve profesyoneli olduğunu, şüpheli V.E., M.K. ve E.K.'nin kapı kilidi açma konusunda ustalaştıklarını, hırsızlık olaylarını görev dağılımı ile profesyonel bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Zanlının ifadelerinin ardından harekete geçen ekipler, şebekeye yönelik önceden belirlenen 5 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda E.Ç., V.E., R.Y., O.M.N. ve O.Ö isimli 5 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda ise 1 adet tabanca, 1 adet av tüfeği, 121 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 2 adet dizüstü bilgisayar ve hırsızlıkta kullandıkları çok sayıda alet ele geçirildi.

Yakalanan 6 şüphelinin Eyüp'te son bir ay içerisinde çok sayıda lüks villada hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

VİLLALARI HEDEF SEÇEN HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE DARBE
VİLLALARI HEDEF SEÇEN HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 14:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?