30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Vodafone işçileri eylem yaptı

İngiliz GSM şirketi Vodafone'de dün işten çıkartılan işçiler Maslak'taki şirket binası önünde toplanarak eylem yaptı.

Vodafone'nin Maslak'taki binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup dünkü işten çıkarmaları protesto etti.

Kendilerine Plaza Eylem Platformu adını veren gruba, DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Osmanoğlu da destek verdi. İşten çıkartılan 260 işçi adına eylemlerini sürdüren grup, "Vodafone'de işçi katliamına hayır" yazılı pankart taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında ise, "Bilişim, iletişim, bankacılık ve daha birçok örgütlenmemiş beyaz yakalı işçi çalıştıran firmalarda, çalışma koşulları ile ilgili yaşanan sıkıntıların yanı sıra her gün örgütsüz yüzlerce kişi sessizce işten çıkarılmakta ve ücretleri gasp edilmektedir. Daha bir yıl önce Vodafone 12.6 milyar dolar kar ve büyüme açıkladı.

Bu karın yüzde 5'ini yani 500 milyon dolarını Türkiye kazandırdı. Bizler yıllardır düşük ücrete çalışmamıza rağmen, milyar dolarlar kazanan şirketlerine karşı sesini çıkartamamış ve bugün daha fazla kar isteyen yöneticilerin kurbanı olarak kapının önüne konulmuştur" denildi.

Açıklamada, işten çıkarmalardan önce kurum önünde ambulans bekletilmesi ve işçilere ilaç dağıtılmasına da değinilerek, bu durumun çok komik olduğu belirtildi. İşten çıkartılan işçiler megafonla Vodafone'de çalışan işçilere de çağrıda bulunarak dikkatli olmalarını isterken, binada bulunan işçiler de camlara çıkarak eylemi izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 16:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?