6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Volkan hava ulaşımını felç etti

YANARDAĞ PATLAMASI NEDENİYLE İPTAL EDİLEN SEFERLER YOLCULARI PERİŞAN ETTİ

İzlanda'daki Eyjafjoll Yanardağı'nın patlaması ve lav püskürtmesi nedeniyle iptal edilen uçak seferleri artarken, yolcularda Atatürk Havalimanı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.

İptal edilen uçuşlarının ardından bilet ve otel işlemlerini yapmak için bekleyen yolcular, beklemekten bunalınca yerlerde oturmayı tercih etti. Yetkililer iptallerin artmasından endişe ediyor. Dün hava sahaları kapatılan İngiltere başta olmak üzere bazı İskandinav ülkeleri ile Belçika, Hollanda gibi Avrupa ülkelerine bugün de Almanya, Fransa gibi ülkelerde eklendi. Havayolu şirketleri iptal edilen seferlerden sonra yolcuları otellere yerleştirmeye çalışıyor.Biletlerini değiştirmek isteyen ve otel için bekleyen yolcular bankolarda uzun kuyruklar oluşturdu.Beklemekten sıkılan bazı yolcular çoluk çocuk yerlere serildi. Yabancı uyruklu yolcular yanardağ yüzünden beklediklerini bildiklerini ve iptallerin İstanbul'u gezmek için kendilerine fırsat olduğunu söyledi.

İstanbul aktarmalı ülkelerine gidecek olan transit yolcular Atatürk Havalimanı'nda uzun süre beklemek zorunda kaldılar. Çok sayıda yolcu dış hatlar terminalinde bulunan THY'ye ait "Hotel Desk" adlı banko önünde otellere yerleştirilmek için bekledi. Kontuarlar da yolcu olmayınca boş kaldı.

Yanardağ patlaması ve lav püskürtmesiyle ortaya çıkan kül bulutu nedeniyle iptal edilen uçak seferlerinin ne zaman normale döneceği ise belirsizliğini koruyor. Londra, Frankfurt, Varşova, Birmingham, Göteborg, Kopenhag, Helsinki, Paris, Berlin, Stockholm, Hamburg, Duesseldorf, Amsterdam, Stuttgart, Brüksel, Münih, Riga, Nürnberg, Oslo,Köln, Manchester, Hannover,Varşova seferleri karşılıklı olarak iptal edildi. İngiltere, İrlanda, Norveç, İzlanda, İskoçya, Finlandiya, İsveç, Letonya, Danimarka, Hollanda, Belçika, Polonya, Almanya ve Fransa ise hava sahalarını uçuşa kapattı.

YANARDAĞ PATLAMASI NEDENİYLE İPTAL EDİLEN SEFERLER YOLCULARI PERİŞAN ETTİ
YANARDAĞ PATLAMASI NEDENİYLE İPTAL EDİLEN SEFERLER YOLCULARI PERİŞAN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 12:44:00
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 18:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?