4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Volvo'lar görücüye çıktı

Volvo Kamyon yeni ürünlerini ilk defa 25 Eylül - 02 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Hannover fuarında müşterilerinin beğenisine sunuyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre sürücü kabininin ve güvenlik destek sistemlerinin son teknoloji ile geliştirildiği yeni Volvo kamyonları ilk defa Hannover fuarında sergileniyor.


Volvo Kamyon'un CEO'su Staffan Jufors, Hannover fuarında yaptığı açıklamada; "Volvo Kamyon olarak 2007 senesinde tüm dünyada 100.000 adet kamyon satışı yapmıştık. Bu sene Ağustos ayı sonu itibariyle 69.000 adeti geçen sayılar ile %16'lık bir satış artışı gerçekleştirdik. Bu yıl Volvo Kamyon için yeni bir rekor yılı olacak. Yeni ürün gamımız ise bizi daha da rekabetçi duruma getirdi. Yeni ürünlerimizde güvenlik ve sürücü ortamının iyileştirilmesi yönünde çalışmalarımızı yürüttük. Aldığımız olumlu
görüşlere bakılırsa çok da başarılı olduk" dedi.

YENİ 11 LİTRELİK VOLVO FM ÇEKİCİ
Açıklamaya göre, tanker ve ağır yük taşımacılığı gibi ağırlığa duyarlı uygulamalar için Volvo, FM 4x2 ve 6x2 çekicilerinde 11 litrelik yeni bir motor sunuyor. Sergilenecek olan yeni D11 motor, daha büyük olan D13 motorundan yaklaşık 140 kg daha hafif. Volvo, D11 motor ile yüksek performans ve yakıt verimliliği sağlarken yük kapasitesini de arttırıyor. Volvo FM11, akıllı I-Shift şanzımanı ve yenilenmiş eşsiz LXL kabini de beraberinde sunuyor.

EMNİYET VE GÜVENLİKTE YENİLİKLER
Volvo standına gelen ziyaretçiler, sektörde bir ilk olan ve sürücünün direksiyonu kullanma şeklindeki küçük düzensizlikleri bile saptayabilen Sürücü Uyarı Destek Sistemi gibi yeni ve gelişmiş güvenlik sistemleri hakkında bilgi alıyorlar. Sürücü Uyarı Desteği yorgun sürücüleri gözlemliyor ve uyarıyor. Volvo, bu sistemi Avrupa'da sunan ilk kamyon üreticisi. Güvenlik alanındaki diğer yeniliklerin arasında, yağmur sensörü, köşe farları ve yolcu tarafından ilerleyen taşıtları tespit etmek için kör noktayı ortadan kaldıran Şerit Değiştirme Desteği de yer alıyor.
Volvo'nun başka bir yeniliği olarak ESP (Elektronik Denge Programı) ise treylerin devrilme riskini önleyen bir sistem. Bu özellik şimdiye kadar sadece çekiciler için sunuluyordu. Dünyada bu sistemi 6x2 kamyonlarda sunan ilk kamyon üreticisi de Volvo. Kayma ve devrilmeyi önlemeye yardımcı olmak için tasarlanan ESP, kamyonun hareketlerini izleyen sensörler kullanarak dengeyi yeniden sağlayıp aracı düzeltmek amacıyla frenleme kuvvetlerini otomatik olarak yeniden dağıtıyor.

DAHA YÜKSEK KONFOR DÜZEYİ
Ziyaretçiler yeni Volvo FH ile sürüş sırasında kolaylık sağlayan ve dinlenirken de üst düzey konfor sunan, tamamıyla baştan tasarlanmış kabini görebildiler. Yenilikçi aydınlatma ve akıllı saklama çözümleri ile daha ferah bir iç mekân sunan yeni kabin, en son teknoloji ile hazırlanmıştır. Volvo Kamyon'un CEO'su Staffan Jufors konu ile ilgili açıklamasında; "Sürücü, verimli ve güvenli taşımacılık için kilit kişidir. Artan taşıma ihtiyaçları, stresli ve zorlu bir ortamda çalışacak profesyonel kamyon
sürücülerine olan talebi de arttırdı. Yeni ürünlerimiz kamyon sürücülüğünü daha çekici hale getirmeye yardımcı olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 15:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?