7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Yağış yarın hafifleyecek

Türkiye genelinde kar yağışı yarın hafifleyecek, Marmara bölgesinde ise sona erecek.Yarın ve Çarşamba sabahı kuvvekli lodos var. Ancak lodosun hemen ardından Çarşamba gecesinden itibaren, Perşembe günü boyunca daha etkili kar yağışı bekleniyor. Cuma’dan itibaren rüzgar yeniden lodosa dönecek.

Marmara’nın doğusundaki kısa süreli yağışlar Çanakkale, Edirne ve çevrelerinde yerini parçalı bulutlu havaya bırakıyor. Bugün İstanbul’da 7, Bursa’da 6 derece civarında seyreden sıcaklıklarda yarın rüzgarın lodosa dönmesi ile birlikte artış gözlenecek. Hafta ortasında bölgede sağanak yağmur bekleniyor.

İç Anadolu genelinde kuvvetli esen karayel sıcaklıkları biraz daha azaltırken, Kayseri, Niğde, Sivas ve çevrelerinde etkili kar yağışı görülüyor. Yarın bulutlar biraz dağılsa da Çarşamba günü bölgede yeniden yağış hakim olacak.

Ege genelinde parçalı bulutlu hava ile birlikte sert esen karayel sıcaklıkları İzmir’de 10, Kütahya’da 0 derece civarında seyrettiriyor. Yer yer görülen hafif yağış hafta ortasında bölgenin tamamını etkisi altına alırken, sıcaklıklar lodos nedeni ile kıyı kesimlerde 15 derecenin üzerine çıkacak.

Akdeniz’de Kahramanmaraş, Osmaniye ve çevrelerindeki sağanak yağmurun bu gece sona ermesi ile yarın bölgede parçalı ve az bulutlu bir gün yaşanacak.

Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli rüzgarlar ile birlikte yer yer karlarakarışık yağmura dönüşen yağışlar yarın etkisini kaybedecek. Sıcaklıklar Antalya’da 14, Gaziantep’de 12 derece.
Doğu Anadolu genelinde zaman zaman tipi şeklinde devam eden kar yağışı yarın etkisini kaybetmeye başlayacak. Bu gece sıcaklıkların Erzurum, Kars ve çevrelerinde -10 derecenin altına düşmesi bekleniyor.

Trakya’da hava parçalı bulutlu ve soğuk.

Karadeniz’de kuvvetli yer yer fırtına sınırında esen karayel ile birlikte sıcaklıklar hissedilir derecede azalırken, özellikle iç kesimlerde şiddetli kar yağışı hakim oluyor. Yarın bu yağışlar daha çok bölgenin doğusunu etkileyecek.

meteoroloji.org
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 14:31:13
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?