4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yağmur gibi film yağacak

Tabiatın canlanması anlamına gelen baharla birlikte, uluslararası kültür sanat faaliyetleri de sanatseverlerle buluşmaya başladı.

Tabiatın canlanması anlamına gelen baharla birlikte, uluslararası kültür sanat faaliyetleri de sanatseverlerle buluşmaya başladı.

Bunlardan ilk akla gelenleri önümüzdeki ay kapılarını açmaya hazırlanan 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali ile bugün başkentlileri ağırlamaya başlayacak 19. Ankara Uluslararası Film Festivali... Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali Şiirİstanbul ile 6. Filmmor Kadın Filmleri Festivali de baharın vazgeçilmezleri arasına girdi.

İşte onlarca ülkeden sanatçı, yönetmen ve şairi sanatseverlerle bir araya getirmeye hazırlanan festivaller:


İstanbul’a 200 film geliyor

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca (İKSV) 5-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek “27. Uluslararası İstanbul Film Festivali”nde geçtiğimiz yıl ve bu yılın en çok konuşulan eserlerinin de aralarında bulunduğu 200 film izleyiciyle buluşacak.


Akbank’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalin “Sinemada İnsan Hakları” bölümünde gösterilecek 10 film arasından, en iyi filme ilk defa ‘Avrupa Konseyi Sinema Ödülü” verilecek. Etkinliğin “Uluslararası Yarışma” bölümünde 12 film “Altın Lale” için yarışacak. “Ulusal Yarışma” bölümünde de “Yılın en iyi Türk filmi ödülü” için 11 film jüri karşısına çıkacak.


Ustalara ödül

“Sinema Onur Ödülleri” ise bu yıl sanatçılar Ekrem Bora, Ediz Hun ve İzzet Günay’a sunulacak. Geçen yıl 170 bin izleyici ile rekor kıran festival programında, filmler 20 ana başlık altında Beyoğlu’nda Emek, Fitaş 1, Atlas 1 ve Atlas 2, Beyoğlu ve Kadıköy Rexx sinemalarında gösterilecek.



Etkinlikte sinemacıların katılacağı sohbet ve atölye çalışmaları, sinema dersleri, sergiler, partiler ve konserler de düzenlenecek.


Bir başkent klasiği

Başkentte bir klasik haline gelen Ankara Uluslararası Film Festivali bugün 19. defa kapılarını ziyaretçilerine açıyor.


Kızılay Büyülü Fener Sineması ile Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek festival 23 Mart’a kadar açık kalacak. Festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması’nda bu sene, “Made İn Europe”, “Mavi Gözlü Dev”, “Mutluluk”, “Münferit”, “Rıza”, “Taş Yastık”, “Yanlış Zaman Yolcuları”, “Yaşamın Kıyısında”, “Yumurta” ve “Zeynep’in Sakız Günü” gibi yerli filmler yarışacak.


Türk yönetmenlerin yurt dışında ürettikleri filmlerin de yanı sıra Murat Saraçoğlu ve Özhan Eren’in “120”, Özcan Tekdemir’in “2 Dilek 2 Şans”, Engin Ayça’nın “Suna” ve Uygar Asan’ın “Kabuk” filmleri de izleyiciyle buluşacak.


Ulusal kısa film yarışmasında 35 film, ulusal belgesel film yarışmasında da 25 belgesel jüri karşısına çıkacak. Festivale gelen misafirlerin bir kısmı bu yıl da Festival Treni ile İstanbul’dan Ankara’ya gelecek. “Kafandakini Çek” programında da, 32 Alman ve 32 Türk gencinin bir araya gelerek aldıkları eğitim sonrasında çektikleri kısa filmleri izleyiciyle buluşacak.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 11:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?