3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Yağmur tam başladı

İstanbul'da bugün öğlen saatlerinden itibaren yağmur yağmaya başladı. Kısa aralıklarla devam eden yağmur akşam saatlerinde sağanak yağışa dönüştü. Gök gürültüsüyle başlayan sağanak yağış nedeniyle İstanbul'da trafik aksadı. Vatandaşlar evlerine gitmekte zorluk çekti. 

Yağmurlar başlıyor

Yagışlı hava özellikle Batı'da etkili. Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri, bugün yağışlı havanın etkisine girecek, hava sıcaklıkları yağışlarla birlikte azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün Marmara, Kuzey Ege ile öğleden sonra ve akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de yağış bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışlar, Trakya ve İstanbul çevrelerinde etkili olacak.

Salı günü ise Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz ile öğleden sonra ve akşam saatlerinde İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yağış görülecek.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, Doğu Karadeniz'de etkili olacak.

Sıcaklık azalıyor

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yağış alan yerlerde azalarak mevsim normallerine inecek, güney kesimlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Bugün yurdun kuzeybatı kesimlerinde, salı günü ise Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 18:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?