30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yakacık'ta Topbaş'a ilgi büyüktü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Siyaset iki şey için yapılır. Ya idealleriniz vardır, ya da menfaatiniz vardır. Bizim bir idealimiz var. Bu ülke ve bu şehir hak ettiği yerde olmalı" dedi.

Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve AK Parti'nin Kartal Belediye Başkan adayı Bekir Kılıç ile birlikte Yakacık Meydanı ve Hürriyet Mahallesi'nde halkı selamladı. Vatandaşlarla sohbet eden Topbaş, esnafın da sıkıntılarını dinledi. Yoğun bir kalabalık, gezisi sırasında Topbaş'a büyük ilgi gösterdi.

AK Parti'nin Kartal Belediye Başkan adayı Bekir Kılıç, bir takım çalışması yaparak halkın tüm beklentilerini bir bir yerine getirecekleri sözünü verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da, seçimlere sadece bir hafta kaldığını belirterek, "Vatandaşlık görevinizi sandıkta yaparken vicdanınızın yansıması olacak. İstanbul'un yönetimine talip olanlar hangi projeyi söylediler, iftiranın ötesine geçmediklerini gördünüz. Bunlar proje adamı değil, projeden anlamazlar. Proje üretecek insan yok" dedi.

CHP'nin medya desteğiyle bir yerlere gelmeye çalıştığını öne süren Kadir Topbaş, "Bizim bir heyecanımız var. Bu şehre katmak istediğimiz çok şey var. Bu şehrin, dünyayı etkilemesi gerekiyor. Geçmişte çöpten, çamurdan çukurdan çıkılmayan İstanbul'du. 'Suyu bedava yapacağız' diyenler 'tıs' sesini bedava yaptılar. İstanbul'da her yer çöp, çamur, çukur olsaydı, sular akmıyor olsaydı 28 bin kişinin katıldığı Dünya Su Formu İstanbul'da olmazdı. Dünya liderleri bu toplantı için İstanbul'a akın etti. Yakında da Medeniyetler İttifakı toplantısı İstanbul'da gerçekleştirilecek. Sayın Obama'nın da katılacağı bu toplantı, İstanbul yetersiz olsaydı burada yapılır mıydı" diye konuştu.

CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Kadir Topbaş, şunları söyledi:
"Henüz metro hatlarının isimlerini bilmeyenler 'bu şehre metro yapacağım' diyor. Ekmek bedelini bilmeyenler, öğrencinin 100 lirasına mani olanlar insanların hayalleriyle oynuyorlar. Gittiğiniz her yer battı ama biz gittiğimiz yere güzellik getiriyoruz. Siyaset iki şey için yapılır. Ya idealleriniz vardır, ya da menfaatiniz vardır. Bizim bir idealimiz var. Bu ülke ve bu şehir hak ettiği yerde olmalı."
Topbaş, Kadıköy-Kartal metro hattı inşaatının hızla devam ettiğini, bununla ilgili Avrupa Yatırım Bankası'ndan 750 bin Euro kredi alındığını söyledi.

Söz konusu hattın Tuzla'ya kadar uzanacağını ifade eden Kadir Topbaş, "Bu bölgeye yakın başka metro hatları da Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Çekmeköy'e, Sancaktepe'ye kadar uzanacak. Böylece Kartal bölgesi farklı bir boyuta taşınacak. Bu şehre hizmet etmek bir sevda. Geçen yaz çok kurak geçmesine rağmen sizleri susuz bırakmadık. Hamdolsun bu yıl barajlarımız yüzde 90 oranında dolu. Daha yapacak çok işimiz var. Birilerinin derdi başka olabilir ama biz sizlere hizmeti dert edindik" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 15:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?