4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yakınlarını bulamayan aileler isyan etti

Davutpaşa'daki patlamanın ardından yakınlarına ulaşamayan vatandaşlar, isyan etti.

Hastane, morg ve Adli Tıp Kurumu'na giderek yakınların ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin sorunlarına çözüm bulmadıklarını öne sürdü.


Patlamanın ardından yakınlarına ulaşamayan ve haber alamayan mağdur vatandaşlar, gece geç saatlerde yeniden Davutpaşa Askeri Fırın Sokak'a geldi. Çaresizliklerini sık sık dile getiren vatandaşlar, son umut olarak gördükleri olay yerinde akrabalarını aramaya başladı.

Semra Bakkal Günalan'ın ablası Serpil Günalan, hastane, morg ve Adli Tıp Kurumu'na giderek kardeşini aradığını belirterek, yetkililerin ilgisiz davrandığını öne sürdü. Patlama nedeniyle kendilerinden haber alınamayan Ali Karakoç'un amcasının oğlu olan Tayfun Karakoç ile Sevim Günalan'ın ablası Serpil Günalan, olay yerine yeniden gelerek, "Öldü mü, kaldı mı bilmiyoruz. Adli Tıp Kurumu'nda kimliği belirsiz cesetler var ama bize göstermiyorlar. Durumlarını bilmediğimiz için yardım da edemiyoruz" diyerek isyan etti.


Öte yandan çalışmasını tamamlayan sivil savunma ekipleri bölgeden ayrılırken, itfaiye ekiplerinin ise enkazın başında beklediği ve arama faaliyetlerine sabah devam edileceği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 02:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?