30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yakıt deposunda eroin sevkiyatı

İstanbul'dan Milano'ya 134 kilo 500 gram eroini götürmeye çalışan Makedonya uyruklu TIR şoförü bir haftalık takip sonrası yakalandı.

Bayram sabahı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlının, tanımadığı iki kişinin kullandığı TIR'a bindiğini ve bir bu kişilerin TIR'ı kaportacıya götürerek benzin deposuna eroinleri zula ettiklerini söylediği öğrenildi. Zanlının sevkıyat işinde 1000 bin dolar alacağı kaydedildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İstanbul'dan Makedonya'ya oradan da Milano'ya eroin sevkıyatı yapılacağı bilgisini aldı. Yaptıkları çalışma sonrasın TIR'ı bir hafta boyunca takibe aldı. TIR İpsala kapısından Türkiye'ye geldi. Önce gümrüğe giderek önce yasal yükü olan madeni yağ yükledi. Daha sonra ise Küçükçekmece'de bir kaportacıya götürülerek benzin deposu ikiye bölündü. İkiye bölünen depoya eroin zula ettiler.

Bayramın birinci günü İstanbul'dan Edirne'ye doğru TIR'ın hareket etmesi üzerine narkotik polisi operasyon için son noktayı koydu. TIR, Edirne'ye bağlı İpsala İlçesi D-100 Karayolu üzerinde durduruldu. Şafak vakti yapılan operasyonda benzin deposuna zula edilmiş 134 kilo 500 gram eroini ele geçirildi. Makedonya uyruklu TIR şoförü Zoran S'yi gözaltına aldı. Yetkililer, ele geçirilen eroinlerin Makedonya'ya oradan da Milano'ya götürüleceğini kaydetti. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 10:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?