30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yalı kavgası Dallas'a döndü

Barman'ın bakıcısı Yıldız'ın ölümünden sonra kayıplara karışan diğer bakıcı Ayten Şafak'ın eski eşi, Yıldız ile Şafak'ın sevgili olduğunu iddia etti

Kireçburnu'ndaki yalısında yalnız yaşamamak için kendisinden 25 yaş küçük bir kadınla evlenen 83 yaşındaki Mehmet Ali Barman'ın eski çalışanı Ali Server Yıldız'ın öldürülmesinin ardından kayıplara karışan Ayten Şafak'ın eski eşi Ahmet Candan ilk kez konuştu.

Candan, "Ali ile Ayten sevgiliydi" iddiasında bulundu. Eski eş, "Ayten'i işe Ali Server Yıldız aldırdı. Ayten, Mehmet Ali Barman'ın eşi Nesrin Özben'in yanında yaklaşık bir yıl çalıştı. Nesrin Hanım, Ayten'i ayaklarından ameliyat dahi ettirdi. Hastanede uzun süre kalan Ayten'in refakatçisi ise ailesinden biri değil, öldürülen Ali Server Yıldız'dı" dedi.

Mehmet Ali Barman'la parası için evlendiği iddia edilen Nesrin Özben ile üç defa telefonda konuştuğunu söyleyen Ahmet Candan, "Nesrin Hanım beni ilk aradığında, 'Utanmıyor musun, bu kıza bir sürü işkence yapmışsın! Artık kızı rahat bırak. Yanımda sorunlu eleman istemiyorum' dedi. Ben de her şeyin yalan olduğunu söyledim. Uzun bir zaman sonra Nesrin Hanım beni tekrar aradı ve 'Sen haklıymışsın. Bu kız gerçekten yaramaz bir insanmış' dedi. Ayten'in, Ali Server ile birlikte olduğunu da o tarihlerde öğrendim" diye konuştu. Ahmet Candan, eski eşine işkence yaptığı iddiasını da kabul etmedi ve şunları söyledi: "Evliliğimiz yaklaşık beş yıl sürdü. Çok mutlu bir hayat yaşıyorduk ancak annesi Satı Şafak komplo kurup mutluluğumuzu bozdu. Polisle birlikte bana iftira attılar. Bu iftiralar yüzünden 63 gün hapis yattım. Çıktıktan hemen sonra boşanma davası açtım, 2008'de boşandım. Mahkemede de aklandım. Şimdi oğlum Efe ile birlikte yaşıyoruz."

'İZLERİ ANNEM YAPTI'
Bu arada, eşinden işkence gördüğü iddia edilen Ayten Şafak'ın savcılıkta ve mahkemede farklı ifade verdiği ortaya çıktı. Savcılıkta eşinden şikayetçi olan Şafak'ın, mahkemede ise "Annemin zoruyla eşime tuzak kurdum" dediği anlaşıldı. Şafak'ın, Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdiği ve 180 derecelik dönüşle ailesini suçladığı ifade şöyle:

"2 Mart 2005'te, Hisarcık Emniyet Amiri, eşimi ve beni karakola çağırdı. Beni ayrı bir odaya aldı. Eve gittiğimizde eşim Ahmet Candan'dan vücudumda iz bırakmasını sağlayacak cinsel isteklerde bulunmamı, evde herhangi bir delil bırakmamamı istedi. O gece eve iki polis göndereceğini, kendimi bağlattırdığımda ve yüksek sesle su istediğimde polislerin eve baskın yapacaklarını söyledi. Annem de, 'Çocuğunu görmek istiyorsan ona göre ifade ver' dedi. Ertesi gün Adli Tıp raporu almaya gidecektik. Gece oteldeyken, annem vücudumdaki hafif kızarıklıkların yeterli olmadığını söyleyerek ve birçok yerimi ısırdı. Tuvalet fırçası ile cinsel organımda iz oluşturacak şeyler yaptı. Ertesi gün Adli Tıp raporu almaya gönderdiler. Annemin bıraktığı izler rapora yansıdı. İstanbul'a gelince beni eve kapattılar. Babam döverek iki aylık bebeğimin düşmesine yol açtı. Sonra 115'i aradım. Polisler, çilingirle kapıyı açıp beni kurtardı." Bu arada Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı Ali Server Yıldız'ın ölümüyle ilgili Ayten Şafak için yakalama emri çıkarttı.
 

Erhan Öztürk - Sabah
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 16:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?