30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yalıya çarparak durabildi

İstanbul Boğazı’nda gemi arızası nedeniyle Yeniköy ve Arnavutköy’de yaşanan iki tehlikenin ardından dün de dümeni kilitlenen bir kuru yük gemisi, Beykoz Anadolu Hisarı’ndaki bir yalının iskele ve çatısına çarptı.

İsrail’in Ashdod Limanı’ndan Ukrayna Nikolayev Limanı’na giden 94 metre uzunluğunda, 2 bin 659 grostonluk “İlkemete” adlı boş kuru yük gemisinin, dün sabah Rumeli Hisarı açıklarında dümeni kilitlendi. Akıntının da etkisiyle hızla Anadolu Hisarı’ndaki yalılara doğru sürüklenen gemi, demir atmasına rağmen Körfez Caddesi 25 numaradaki Feride Hanım Yalısı’na çarptı.

Yalının iskelesi ile çatısı hasar görürken gemi, Feride Hanım Yalısı’nın yanındaki işadamı İskender Atakan ile Doğuş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doğu Gözaçan’a ait yalıların iskelelerine dayanarak güçlükle durabildi. Bölgeye sevk edilen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı “Kıyı Emniyeti-1”, “Kıyı Emniyeti-4”, “Kıyı Emniyeti-9” botları ile “Kurtarma-3” ve “Söndüren-6” römorkörleri, gemiyi 1.5 saatlik çalışma sonrası Büyükdere açıklarına çekti.

Geminin çarptığı Feride Hanım Yalısı’nda oturan Süren Gündüz yaşadıklarını şöyle anlattı: “Geminin demir atma sesini duydum. Balkona çıktığımda geminin yalıya doğru geldiğini gördüm. Çok korkup bahçeye kaçtım. Büyük gemi gürültüyle yalının iskelesine ve çatısına çarparak durabildi.”

Feride Hanım Yalısı’nda dairesi olan işadamı Ali Rıza Bozkurt ise, “Kaza sırasında evde uyuyordum. Gürültü duyduğumda pencereden baktım ve karşımda devasa gemiyi gördüm. Sürekli gezdiğim için bir an nerede olduğumu şaşırdım” dedi.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 14:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?