4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Yangın kontrol altına alındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yananan orman yangınının ardından Pendik Aydos'taki ormanlık alanda da yangın çıktı. Alevleri söndürmek için karadan ve havadan başlatılan çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınırken, vatandaşlar da alevleri söndürmek için canları pahasına mücadele etti. 

Alınan bilgiye göre, Aydos'taki ormanlık alanda saat 16.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Arazinin engebeli olması nedeniyle itfaiye erleri yangına direkt müdahale edemezken, vatandaşlar ellerindeki çalılarla alevleri söndürmeye çalıştı. Vatandaşların tüm tehlikelere rağmen alevlerin arasına dalarak verdiği mücadele dikkat çekti. Karadan yapılan müdahalenin yetersiz kalması üzerine söndürme çalışmalarına havadan da destek geldi. Bir söndüren uçağı ve helikopter de alevleri söndürmek için yoğun çaba sarf ederken, alevlerin ortasında kalan kaplumbağa dikkat çekti. 

Telaşla itfaiye ekikplerine yardımcı olan vatandaşlar "Ormanlarımız yanıyor" diyerek duruma tepki gösterdi. Alevler, uzun süren uğraşlar sonucunda kontrol altına alındı.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 18:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?