7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Yangın olur, biz yangına gideriz!

Dünyanın en eski itfaiyelerinden birisi olan İstanbul İtfaiyesi, bu yıl 290.’sı kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında çeşitli yangın söndürme gösterileri, itfaiye araçlarının siren çalarak geçişleri gibi etkinlikler düzenliyor.

Yangın ve Afetlerle mücadelede 300 yıla yakın başarılı bir geçmişi olan İstanbul İtfaiyesi, ülkemizde bugün de yeniliklerin öncüsü olmaya devam ediyor. 1714 yılında kurulan tulumbacı ve askeri dönemler gibi değişik evreler geçiren İstanbul İtfaiyesi, 1923 yılında Belediyelere devredildi, uzun yıllar müdürlük düzeyinde hizmet verdikten sonra 1997 yılında İtfaiye Daire Başkanlığına dönüştürüldü. Kuruluş tarihi itibariyle dünyanın en eski beş büyük itfaiyesi arasında bulunan İstanbul İtfaiyesi 5 müdürlükten oluşuyor.
Bunlar;
• Merkez İtfaiyesi,
• İstanbul Bölgesi İtfaiyesi,
• Anadolu Bölgesi İtfaiyesi,
• Boğaziçi Bölgesi İtfaiyesi,
• Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM).

İtfaiye Daire Başkanlığı itfaiye hizmetlerini İstanbul sathına yayılmış 38 istasyon (21 Bölge Grup Amirliği ve 17 Müfreze) aracılığı ile yerine getiriyor.

Daire Başkanlığı bünyesindeki idarecilerin yüzde 95’i üniversite mezununlarından oluşuyor. Ayrıca yeni alınacak personelin eğitim düzeyinin en az lise mezunu olması ve meslek lisesi mezunlarının tercih edilmesi, rütbelendirilecek personelin de yüksek okul mezunlarından seçilmesi kurumun hedefleri arasında yer alıyor.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 15:26:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?