1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Yangın söndürme uçağı düştü:3 yaralı

Çatalca'da Terkos Gölü yakınlarında düşen yangın söndürme uçağındaki 2'si yabancı uyruklu 3 kişi yaralandı.

Kazanın uçağın motor kısmında meydana gelen arızadan kaynaklandığı tahmin edilirken, uçağın Türk pilotunun sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan saat 16.45 sıralarında hareket eden ve içinde 3 mürettebat bulunan eğitim ve devriye amaçlı görev yapan yangın söndürme uçağı, Celep Köyü Terkos Gölü yakınlarında saat 18.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle düştü.

Köylülerin durumu fark etmesi üzerine jandarmaya haber verildi. Kazada uçakta bulunan ve isminin Fırat olduğu öğrenilen Türk pilot ile Yunan asıllı Papanastasion Vasileirs ve İtalyan Giovanni Silva yaralandı. Vasileirs ve Silva, Çatalca
Devlet Hastanesi'ne; durumu ağır olduğu öğrenilen Türk pilot ise Yeşilköy'deki International Hospital'a kaldırıldı. Vasileirs, ilk tedavisinin ardından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne, Silva ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.


Kazanın uçağın motor kısmında meydana gelen bir arızadan kaynaklandığı tahmin edilirken, olayla ilgili incelemeler devam ediyor.

İha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 00:48:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?