6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Yangın soruşturmasına için bilirkişi heyeti oluşturuldu

İstanbul Dolmabahçe’de sinema salonlarının bulunduğu bir alışveriş merkezinin fuayesinde çıkan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için bilirkişi heyeti oluşturuldu.

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, Dolmabahçe G-Mall sinemalarındaki “Büyü” filminin galasında çıkan yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, dekoru hazırlayan firma çalışanlarından Mustafa Bahattin Demirkol ile Vahit Cüneyt Kafkas Gözaltına alındı. Harbiye karakolunda ilk sorguları yapılan Demirkol ile Kafkas, Şişli Adliyesi’ne sevk edildi.

Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu yaralanmaya sebebiyet vermekle suçlamasıyla sorgulanan 2 zanlı savcılıkça serbest bırakıldı. Olayla ilgili olarak sinema sahibi Muzaffer Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 3 kişinin daha savcılıkta bilgisine başvuruldu.

Şişli Cumhuriyet savcılığınca yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla oluşturulan bilirkişi heyeti de çalışmalarına başladı. Yangın sırasında itfaiye kamerasınca çekilen görüntüler de incelenmek üzere savcılığa verildi.

Bu arada, yangında dumandan etkilenen ve dışarı çıkmaya çalışırken yaralanan toplam 169 kişi’nin çoğu taburcu edildi.

Amerikan Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesine kaldırılan 8 kişinin tedavi ise sürüyor. Hastaneden yapılan açıklamada, 8 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu, gün içinde taburcu edilecekleri belirtildi.

NTV
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 17:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?