30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Yangında 1 itfaiyeci şehit oldu

İstanbul'da yangın

Sultanbeyli'de bir halı fabrikasına ait satış mağazasının deposunda çıkan yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 29 yaşındaki 1 itfaiye eri hayatını kaybetti, 2 itfaiye eri ise hastaneye kaldırıldı.

Sultanbeyli Mehmet Akif Mahallesi Fatih Bulvarı üzerinde bulunan bir halı satış mağazasının bodrum katındaki deposunda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına ilk olarak Sultanbeyli İtfaiyesi'ne bağlı ekipler müdahale etti.

Müdahale sırasında Mustafa Arabacı, Yaşar Üresin ve Ali Üreği isimli 3 itfaiye eri dumandan etkilendi. İtfaiye erleri, yakınlardaki Özel Ersoy Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan itfaiye erlerinden ismi kesinleştirilemeyen birinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yoğun dumanla kaplanan işyeri çevresinde polis güvenlik tedbiri alırken, yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

İsimleri belirlendi

Sultanbeyli'de bir halı satış mağazasının deposunda çıkan yangında hayatı kaybeden itfaiye erinin adının Mustafa Arabacı olduğu öğrenildi. Yangında Yaşar Üresin ve Ali Üreği isimli itfaiye erleri de yaralandı.

 

GÖREVDEN DÖNEN ARACA BAKIM YAPAN İTFAİYECİ ELEKTRİK ÇARPMASI SONUCU ŞEHİT OLDU

Eyüp İtfaiyesi'nden görev dönüşü araç bakımı yapan bir itfaiye eri elektrik çarpması sonucu şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre; Eyüp İtfaiyesi'ne bağlı ekip bölgeden çıkan bir yangına müdahale ettikten sonra merkeze döndü. Merkeze dönen aracın bakımını yapan bir itafiye eri elektrik çarpması sonucu ağır yaralandı. İtfaiye erleri tarafından Vakıf Gureba Hastanesi'ne getirilen yaralı itfaiyeci tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yazılı açıklama yapılacağı belirtildi.




 

Fotoğraf:Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 14:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?